Letterbak - Mart
Home / Stories / Letterbak

Letterbak

Sinds mijn man bij Defensie zit, is hij regelmatig lange tijd weg van huis. Wanneer hij dan, na enkele weken of maanden terugkeert, is het groot feest in huis.

Er wordt taart gebakken, het huis ruikt naar versgemalen koffie en kaneel en we maken het extra gezellig. De kinderen zitten op het puntje van hun stoel gespannen te wachten tot de cadeautjes eindelijk uit de koffer komen. En dan is het uitpakken geblazen.

letterbak

letterbakjes

Herinneringsplek

Inmiddels zijn er zoveel reizen geweest, met zoveel verschillende cadeautjes, dat de voorraad flink begint uit te dijen. Elke reis heeft zijn eigen aandenken voor de kinderen, en dat moet natuurlijk goed bewaard worden. Omdat ik het jammer vond als al deze bijzondere herinneringen in een donker hoekje opgeborgen zouden worden, ben ik op zoek gegaan naar een betere oplossing. Een oplossing die niet alleen een mooie en stoere aanvulling is in de slaapkamer van de kids, maar die vooral voldoende ruimte biedt om al deze mooie herinneringen te bewaren. Maak kennis met de letterbak!

Letterbak

letterbak

XL letterbak

Een letterbak is een houten bak met verschillende vakken, die je eenvoudig aan de muur kunt hangen. De letterbak is eigenlijk een kleine tentoonstelling op zich. Je kunt elk vak gebruiken voor een eigen herinnering of opbergplek. Hoewel het aanbod ruim is, heb ik uiteindelijk gekozen voor de XL letterbak van VT wonen (zie hoofdfoto). Deze bak biedt voldoende ruimte voor het opbergen van flink wat herinneringen. Bovendien vind ik de verhouding tussen de diverse vakken erg mooi.

Brocante letterbak

Zoals ik al eerder zei, is de keus behoorlijk ruim. Zo kun je kiezen voor een stoere steigerhouten letterbak, die vooral door doe-het-zelvers wordt aangeboden via Marktplaats. Wanneer je een liefhebber bent van brocante kun je ook kiezen voor zo’n ouderwetse letterbak met van die kleine vakjes. Deze bakken werden in de jaren zestig en zeventig vooral gebruikt om kleine porseleinen beeldjes uit te stallen. Natuurlijk kun je zo’n brocante letterbak een leuke moderne uitstraling geven door er bijvoorbeeld kleine zinken letters in te zetten, afgewisseld met wat andere kleine accessoires.

Brocante letterbak

Brocante letterbak

Wisselende tentoonstelling

Het leuke van zo’n letterbak in huis is dat je de inhoud elke keer weer kunt wisselen. Elk seizoen weer nieuwe accessoires, of een letterbak die helemaal past bij je meest favoriete vakantieplek. Je kunt de bak ophangen in de kinderkamers, in je toilet of midden in de woonkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is net wat jij wilt. Je kunt ook altijd je eigen moodboard maken om tot inspiratie te komen!

(Bronnen achtereenvolgend: vtwonen.nl, lifeasamoodboard.blogspot.nl, www.flickr.com, fonq.nl, greigedesign.com, mintyhouse.blogspot.nl, bloesem.blogs)