Lentebloemen in huis - Mart
Home / Stories / Lentebloemen in huis

Lentebloemen in huis

Haal de lente in huis met bloemen. Nu de lente écht is begonnen, krijg ik een onbedwingbare last van ‘kleurkriebels’. Het ietwat sombere grijs wordt opgefleurd door zachtroze, de aardetinten krijgen een lenteboost door enkele witte accessoires. 

Maar mijn grote favoriet blijven de prachtige lentebloemen.

Lente staat voor nieuw leven. En met de dag dat de zon voor het eerst wat krachtiger straalt, voel ik de energie terugstromen in mijn lijf. Tijd voor de grote lenteschoonmaak. De donkere kussenhoezen worden vervangen door lichte varianten in pastelkleuren en de grijze kaarsen maken plaats voor lichtroze en witte exemplaren. Maar mijn grote schoonmaak is pas echt af, als mijn huis wordt opgefleurd door de eerste lentebloemen. Met vazen, potten en accessoires creëer je in no time je eigen lentesfeer.

Lentebloem

Lentebloem

Typische lentebloemen

Natuurlijk kun je gaan voor de typische lentebloemen, zoals blauwe druifjes, hyacinten, tulpen of narcissen. Maar zorg dan wel dat de compositie van deze bloemen goed in je interieur past. Hoe mooi gele narcissen ook zijn, ze passen niet bij elke interieurkleur. Witte tulpen zijn daarentegen bij bijna elk interieur prachtig te combineren.

Vooral de zachte pastelkleuren doen het prachtig bij landelijke vergrijsde verftinten.

Neem nu zo’n prachtige magnoliatak. In al z’n eenvoud typerend voor de ontluikende lente. Je hoeft slechts één magnoliatak in een eenvoudige vaas te zetten en je voelt de lente al volop in huis.

Lentebloem Lentebloem

In volle glorie

Natuurlijk kun je ook gelijk voor een flinke kleurenboost gaan. Kies voor karakteristieke bloemen, in dezelfde felle kleurnuances. Denk aan de combinatie rood, fuchsiaroze en oranje. Een prachtige, warme kleurencombinatie, met een gedurfde uitstraling. Zet er wat donker bladgroen tussen en je hebt een prachtig lenteboeket.

Hou je van een natuurlijke touch in je huis? Ga dan eens op zoek naar mooie lentebloemen. Een puur boeket van witte seringen of rode klaprozen in een aardewerken vaas geeft je landelijke interieur een prachtige eenvoudige kleurenboost.

Geniet van een zonnige lente! 

Lentebloem