Landelijke sfeer met eigen groentetuin - Mart
Home / Stories / Landelijke sfeer met eigen groentetuin

Landelijke sfeer met eigen groentetuin

Je interieur is belangrijk. Het schept je persoonlijke woonomgeving en de sfeer waarin jij wilt thuiskomen. Maar je interieur alleen is niet genoeg om je leefgenot compleet te maken.

Buiten onze kinderen en hobby’s speelt ons voedsel een grote rol. Tegelijkertijd worden we elke keer geconfronteerd met de meest lugubere verhalen rondom voedselveiligheid. Het gevolg? hoe klein we ook wonen, we willen onze voedselproductie weer veilig in en om het huis brengen. Tijd voor Urban Farming!

Stijl-ideeën groentetuin

Het wordt steeds groener in de stad. Met geveltuintjes, groeizakken en buurtmoestuinen gaat iedereen weer helemaal back to nature. Want wat is er nu leuker als eten uit je eigen tuin? Daarnaast past het zelf kweken helemaal bij de landelijke sfeer die je in huis wilt halen. Tegenwoordig heb je de meest mooie stijlideeën voor je eigen groentetuin.  

Groentetuin in houten bakken

Groentetuin in wijnkistjes

Lege wijnkistjes zijn de ideale basis voor een minimoestuin: de voedzame grond kies je zelf en ze verhuizen zo mee met de zon. Verzamel er een paar en maak je moestuin zo groot als je zelf wilt.

Houten bakken

Ook helemaal leuk én hip zijn de houten bakken waarin je je groenten kweekt. Deze bakken zorgen voor een strakke afscheiding in je tuin, terwijl de inhoud heerlijk ‘oer’ aandoet.  Zo’n bak is overigens ook ideaal als je weinig ruimte hebt. Leuk idee om de naam van de groenten op twijgstokjes te schrijven; handig én natuurlijk.

Houten bakken

Kruidenpothouders

Ook voor je kruiden zijn leuke kweekplekken te verzinnen. Zo kunnen een aantal oude planken prachtig dienen als kruidenpottenhouders (zie foto). Zaag vier gaten ter grootte van de kruidenpotjes in de plankjes en je hebt binnen no time een leuke en handige kruidenpothouder.

Landelijke kruidenpothouder

Kruidentafel

Voor mensen met een zwakke rug biedt de kruidentafel een ideale uitkomst. Deze tafel is eenvoudig zelf te maken van oude steigerhouten planken.

Wil je helemaal terug naar de natuur? Omring je groente- en kruidentuin dan met een origineel kastanje houten hekje. Hiermee creëer je de sfeer van een oude middeleeuwse kruidentuin.

Kruidentafel

Kinderen en een groentetuin

Overigens is een groente- en kruidentuin ook ontzettend leuk voor de kinderen. Ze zien de kleine plantjes langzaam groeien en leren hoe ze de groenten moeten onderhouden. En als het eenmaal op hun bord ligt, is het een stuk leuker om het op te eten. 

Groentetuin voor kinderen