Landelijke kunst bij Mart - Mart
Home / Stories / Landelijke kunst bij Mart

Landelijke kunst bij Mart

Een mooi kunstwerk versterkt je interieur. Zeker wanneer je een kunstwerk kunt vinden dat naadloos opgaat in de omgeving. En dat elke keer als je ernaar kijkt, weer een verrassend nieuw effect op je heeft. 

En dat is exact wat er gebeurt met de tentoongestelde kunstwerken van de Veluwse kunstenaar Hans Keizer. Zijn bijzondere, pure en soms grappige werk, past perfect in een landelijk interieur. Daarom kun je de komende weken zijn stukken bewonderen in de landelijke sfeer van Mart. 

Hakschoen-Hans-Keizer-kunst-werk

Pure en stoere kunst

Neem nou dat ‘gekke’ beeld van die hakschoen. Het stoere hout, de verfijnde uitstraling en de puurheid van de vorm maken de houten pump een echte eyecatcher. Om nog maar niet te spreken van de ‘Statige Dame’, die met haar statige, stenen hoofd fier op haar sokkel staat. Of ‘Vis’, een prachtige steenformatie van serpentijn en meerpaal, waar de natuur (met een beetje hulp van Hans) op bijzondere wijze drie vissen in heeft gevormd. Elk beeld heeft zijn eigen verhaal. En dit verhaal wordt gevormd door alle natuurlijke elementen die het materiaal zijn bijzondere uitstraling geven.

 

Vulkaansteen-Hans-Keizer-kunst-werk

Natuurlijke materialen

De meeste materialen die Hans Keizer gebruikt, zijn gevonden in zijn directe omgeving, dicht bij zijn nostalgische boerenhoeve. Gewoon, op het erf, in het bos of in de aangrenzende boomgaard. “Schoonheid ligt overal om ons heen. Het gaat erom dat we het zien, en er wat mee doen,” volgens Keizer. En als ik zijn collectie zie, kan ik niet anders dan hem direct geloven.

 

Marmer-steen-Hans-Keizer-kunst-werk

Kunstcollectie in showroom

Je kunt de collectie van Hans Keizer bekijken én kopen in de showroom van Mart. Dus ben je nog op zoek naar een natuurlijk en landelijk kunststuk voor in je interieur? Dan is deze bijzondere collectie zeker het bekijken waard!

 

Uiteraard kun je Hans ook opzoeken in zijn atelier aan de Oranjeweg 92 in Emst. Kun je meteen een kijkje nemen in de bijzondere beeldentuin die rondom het huis ligt.