Lampionnen tuinfeest - Mart
Home / Stories / Lampionnen tuinfeest

Lampionnen tuinfeest

Heerlijk hè, die zomer? Tenminste, als het weer lekker mee zit. Als de dagen warm zijn, en de avonden lang en koel, is het elke dag feest in de tuin.

De tuinkussens worden weer van zolder gehaald en de tafel weer gezellig gedekt. En om het helemaal af te maken, kunnen we deze zomer natuurlijk ook niet zonder lampionnen.

Papieren lantaarn

Lampion is eigenlijk het Franse woord voor papieren lantaarn. We kennen ze allemaal natuurlijk van Sint Maarten, het feest waarop de kinderen met gekleurde lampionnen langs de deuren gaan om zoveel mogelijk lekkers te verzamelen. Maar sinds enkele jaren zie je ze steeds meer terugkomen als tuindecoratie. De kleurige papieren ballen met kleine lampjes, zijn een fleurige aanvulling voor je tuin.

Lampionnen feest

papieren lantaarn

Ophangsysteem

Natuurlijk heb je in je tuin geen plafond om de lampions aan op te hangen. Gelukkig is daar iets op bedacht. Door een draadje vanaf je schuur of de muur van je huis over je tuintafel richting bijvoorbeeld de schutting te spannen, creëer je een ideaal ophangsysteem voor je lampionnen. Hang enkele kleurige lampionnen boven de tuintafel of onder je parasol, en je zult zien dat je gelijk een zomergevoel krijgt.

lampionnen

Oude appelboom

Uiteraard zijn er ook andere manieren om je lampionnen een leuk plekje te geven in je tuin. Zo kun je ze prachtig in die oude appelboom hangen, of aan dat haakje dat al zolang uit de muur van je schuur steekt. Zorg voor een paar lekkere loungestoelen en een goede (en veilige) vuurkorf om de sfeer compleet te maken. Wanneer de avond valt en de lampjes aangaan, kun jij volop genieten van de romantiek om je heen.

oude appelboom lampionnen

Lampionnen kopen

Lampionnen (en pompons) zijn tegenwoordig volop te vinden in de winkels. Bij de Hema en Ikea heb je voor een zacht prijsje de leukste lampionnen in de meest uiteenlopende kleuren. Maar ook via internet worden lampionnen volop aangeboden. Feestwinkels zoals partydeco.nl, lampionwebshop.nl of lampion-lampionnen.nl hebben een breed assortiment aan lampionnen.

lampionnen

Veel tuinplezier

(Bronnen achtereenvolgend: nicestthing.com, studiomarijkeschipper.nl, accessorizeyourhome.nl, slimpaley.com, eenigwonen.nl, theperfectwedding.nl)