Laat die zomer maar komen! - Mart
Home / Stories / Laat die zomer maar komen!

Laat die zomer maar komen!

Heb jij ook zo vreselijk veel zin in de zomer? Overdag lekker aan het strand, terwijl je ’s avonds loom je bed weer induikt. En wat is er dan prettiger dan thuiskomen in een licht en zomers interieur?

Voor zomerse inrichtingen moet je eigenlijk niet in Nederland zijn. De echte specialisten op dat gebied bevinden zich meer richting het zuiden; denk aan Spanje, Portugal, Frankrijk en Griekenland. De huizen zijn daar niet voor niks licht en sober ingericht. Het licht houdt de zon goed buiten en heeft een verkoelende uitstraling. De sobere inrichting is vooral praktisch. In de zomer leef je namelijk vooral buiten, dus waarom een warme, ingewikkelde inrichting als het ook eenvoudig kan.

Lichte basis

Kies je voor een lichte, zomerse inrichting, dan is het belangrijk dat je kiest voor een lichte basis. Voer deze kleur overal door; denk aan de vloeren, muren, meubels en eventueel gordijnen. Zo ontstaat er een prachtige, rustieke basis, die je langzaam kunt uitbouwen.

Natuurlijke materialen

In een zomerhuis zijn natuurlijke en lichte materialen een must. Denk aan linnen en kant, of juist zacht katoen. Door lichte materialen te gebruiken, benadruk je de zomerse uitstraling van je huis.

Hout, hout en nog eens hout

Hoe afgezaagd het misschien ook klinkt; hout blijft een prachtige aanvulling op een licht en zomers interieur. Zeker drijfhout of oude Balinese meubelen vormen een prachtig contrast tegen een witte muur.

Rust

Een zomerhuis moet rust uitstralen. Na een dag strand zit je immers niet te wachten op een volgepropt en chaotisch huis. Gebruik daarom zo min mogelijk meubelen. Ook hiervoor geldt; less is more. Zet een potje met fijne geursticks neer, bijvoorbeeld van Rituals. Een prettige geur in huis, draagt direct bij aan je rust.

Sweet dreams

Een belangrijke plek om tot rust te komen is je slaapkamer; richt deze zo licht mogelijk in; het liefst met alleen maar witte items; dus een wit bed, witte nachtkastjes en een wit dekbedovertrek. Hierdoor krijg je zo min mogelijk prikkels, wat bijdraagt aan een heerlijke nachtrust.

Lekker badderen

Na een dag op het strand is het heerlijk om even lekker in een groot, schuimend bad te zakken. Een relaxte badkamer is daarom een must. Denk hierbij ook eenvoudig; richt je alleen op wat écht nodig is, en doe dat goed. Zorg voor een fijn bad, een mooi badmeubel en een eenvoudige opbergkast. Berg flessen en potjes netjes op, zodat ze niet in het zicht staan. Hiermee creëer je de rust, die je juist in je badkamer zo hard nodig hebt.

De zomerkeuken

In Nederland zie je ze nog niet zoveel, maar bij onze zuidelijke buren is hij al niet meer weg te denken; de zomerkeuken. Een eenvoudige keuken, met openslaande deuren naar het terras. Het idee is eenvoudig: binnen en buiten horen helemaal bij elkaar. De zomerkeuken is vaak overdekt, zodat de keuken ook bij regen gewoon in gebruik blijft. Eten doe je met elkaar onder een grote parasol of in de zomerkeuken zelf. In de zomerkeuken is het bij elk weertype in de zomer goed toeven. En als het wat koeler wordt, doe je gewoon de terrasverwarming aan.