Kussens maken de bank - Mart
Home / Stories / Kussens maken de bank

Kussens maken de bank

Foto: Eltis

Kleurenexplosie van kussens

Ik kan bijna niet wachten tot het zomer wordt. De kleuren, geuren, de warme zonneschijn. Het is allemaal helemaal aan mij besteed. En dat zie je ook terug in mijn interieur. Een zomerse kleurenexplosie van gezellige kussens vrolijkt me altijd heerlijk op.

Ik ben dol op kleur. Het kan mij niet snel gek genoeg. Toch moet ik wat terughoudend zijn in het gebruik van kleur; want een interieur vol kleur kan namelijk al snel chaotisch en onrustig worden. Het is daarom belangrijk dat je eerst zorgt voor een neutrale basis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kleuren wit, grijs, indigoblauw, olijfgroen of aubergine. Kies één centrale kleur en stem daar je basisinterieur op af.

Neutrale basis, felle kleur

Wanneer je dat hebt gedaan kun je lekker aan de slag met de kleur die jij wilt. Als je de voorkeur geeft aan veel rust in je interieur kies je voor een neutrale, zachte kleur, zoals pastel, zachtblauw of zachtgroen. Hou je wel van een beetje uitdaging, dan kies je voor een lekker gedurfde wat fellere kleur. Let wel op dat de kleuren die je gebruikt allemaal zijn afgestemd op de basiskleur. De basiskleur blijft namelijk de centrale kleur in je interieur.

Foto: Cowtan.com

Doe eens lekker gek…

Sierkussens zijn perfecte sfeermakers in je interieur, zeker wanneer je aan de slag wilt gaan met kleur. Ze zijn makkelijk vervangbaar, en geven je interieur toch een bepalende uitstraling. Hierdoor kun je eenvoudig elk seizoen jouw interieur van een hele nieuwe touch voorzien.

Foto: Simplifiedbee

Eltis

Je kunt sierkussens overal kopen. Er zijn talloze webwinkeltjes waar je voor een habbekrats een paar trendy kussens op de kop tikt. Maar als je voor echte kwaliteit en uitstraling wilt gaan, moet je toch wat verder zoeken. Een van de bekendste stoffenhuizen is Loggere en Wilpower. Hun bijzondere showroom herbergt een overzicht van alle mooie Europese stoffenhuizen. Een kijkje in hun showroom leert welke merken je moet hebben als het gaat om kwalitatief mooie sierkussens. Een uniek handgemaakt kussen is én blijft een eyecatcher in je interieur. Neem de kussens van Elitis; mooie gedecoreerde zijdes en zachtglanzende katoenen in prachtige patronen en kleurcombinaties. Of een effen mooie zachte gewassen velvet of een zacht gemaakte gewassen linnen. En altijd met een bijzonder detail zoals afwerking met een mooi lint, lurex bandje of kleine dwarssteekjes.

 

Foto: Elitis

C&C Milano

C&C Milano is een Italiaans stoffenmerk gespecialiseerd in linnen: een collectie met een sobere uitstraling en een prachtig kleurenpalet. Eenvoudig te combineren in elk interieur. Of wat dacht je van het beroemde merk Colefax and Fowler. Dit prachtige merk levert exclusieve kwaliteit op stoffengebied uit Londen, zeer onderscheidend in bloemmotieven en ruiten. Collectie met veel klasse voor de iedereen die wil genieten van een sfeervol interieur met een Engelse ambiance.

Foto: Colefax and Fowler

 

“Very English” zijn de frisse en originele ontwerpen van ontwerpster Jane Churchill. De Jane Churchill collectie is een mooie eenvoudige combinatie van typische Engelse stoffen en behangsoorten.

 

Foto: Janechurchill

Mr. Larsen

Geef je de voorkeur aan een vintage en stoer interieur? Dan zijn de kussens en stoffen van Mr Larsen misschien iets voor je. Deze Amerikaanse stoffenontwerper genoot vooral in de jaren ’60 heel veel bekendheid. Hij staat bekend om het combineren van een sobere ‘fifties stijl’ met een sprankelende Hollywood allure. Voor meer informatie en een goede indruk van zijn stoffen kun je goed terecht op http://loggerewilpower.com/collectie/larsen/.

Veel inspiratieplezier!