Kleurentrends interieur najaar 2013 - Mart
Home / Stories / Kleurentrends interieur najaar 2013

Kleurentrends interieur najaar 2013

Als ik ’s ochtends mijn eerste hardlooprondje doe, kan ik er niet meer omheen; het najaar is in aantocht. De bomen beginnen al voorzichtig te verkleuren en de koude lucht is gevuld met de geur van grond en bessen…

Maar najaar betekent niet alleen kou en knusheid, maar ook nieuwe seizoenskleuren. Kleuren die niet alleen de bomen in volle pracht zetten, maar ook onze interieurs weer warm en sfeervol maken. Want dat is juist wat we nodig hebben in die gure herfst.

Kleurtrend herfst 2013

Het najaar van 2013 wordt gedomineerd door zachte, warme kleuren, zoals vergrijsde natureltinten, zachte en heldere pastellen, zachtbruin en -oranje, warme aardse kleuren, verschillende tinten blauwgrijs, gebroken wit, met als uitschieter knalblauw.
De interieurontwerpers maken weer gebruik van originele texturen, zoals vilt, verweerd koper, fijn porselein en kalkverf. Vooral de kleuren petroleumblauw, warme zandkleuren, staalgrijs, offwhites en mauve zijn favoriet. Deze kleuren zijn perfect te combineren met zowel een klassiek als modern interieur.

Kleuren in modern landelijke inrichting

De modern landelijke interieurinrichting is dit najaar vooral een mix van historische, traditionele en moderne elementen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van nostalgische en authentieke materialen zoals suède, leer, donkere houtsoorten, fluweel en keramiek. Ook handgemaakte producten, zoals oud houten krukjes en schalen zijn weer helemaal in. De kleuren wijnrood, mosterdgeel, paarsblauw, muntgroen en beigetinten vormen samen een klassiek, maar ook modern palet.

Kleurig interieur

Wie wat meer neigt naar een gedurfd kleurig interieur, heeft deze herfst ruime keus in opvallende kleuren. Zo zie je bijvoorbeeld veel mozaïektegels en behangen, tapijten en interieurstoffen in uiteenlopende prints en kleuren. Daarin zie je de (accent)kleuren fel oranjerood, licht blauwgrijs, donkerbruin, grijstinten en warm oranje steeds weer terug. Genoeg om te ontdekken dus, deze herfst. En voor écht maatwerkadvies kun je natuurlijk altijd terecht bij Mart.

(Bronnen beelden: Pinterest, Wijzonol, Elitis, Designers Guild)