Kleuren kiezen in een nieuw huis - Mart
Home / Stories / Kleuren kiezen in een nieuw huis

Kleuren kiezen in een nieuw huis

Van chocoladebruin tot oude-oma-onderbroeken-roze

Hi hi, het is weer veel te lang geleden dat ik wat van me heb laten horen. Maar de tijd gaat zo snel. Ik weet het, klinkt echt té afgezaagd. Maar als je middenin een verhuizing zit, en vervolgens ook nog fysiek even in de lappenmand zit, is het echt zoeken naar schrijfmomentjes. Maar nu de kids op school zitten, manlief naar het ziekenhuis is vertrokken, heb ik het rijk even helemaal alleen en kan ik jullie bij een warm, knisperend haardje, weer even helemaal updaten.

Zwarte industriële jongenskamer

Waar was ik gebleven? O ja, volgens mij had ik jullie verteld over de kleur groen die we hadden gekozen voor de woonkamer. Die kleur zit er inmiddels op. Echt super geworden. Omdat ons nieuwe huis een industriële uitstraling heeft, is het ontzettend gaaf om de boel op te warmen met mooie kleuren. Zo is Hiddericks kamer inmiddels zwart geverfd. Best een gokje, maar staat prachtig. Zeker met zijn stoere steigerhouten bed ertegenaan. Samen met het kleed met de zwart-witte Scandinavische print en de industriële kast erbij, is het een topkamertje geworden. Nu alleen nog even een paar stoere stalen bordjes op de muur, en we zijn helemaal ready.

Kleur kamer voor een stoere tienermeid

De kamer van Anna-Cien is nog wel een dingetje geweest. Een meid van 14 ziet zoveel op Instagram en Pinterest, dat het moeilijk kiezen is. Zo zijn we van Copper (Painting the Past) geswitcht naar Ginger (Painting the past) en uiteindelijk toch geëindigd bij Cipria (Carte Colori), dezelfde kleur die Suze-Noortje op haar kamertje heeft. Op het eerste gezicht een kleur die ik nooit zelf zou hebben gekozen. Het is namelijk een wat roze-beige kleur, volgens Ary zelfs een oude-oma-onderbroeken-kleur ☺. Maar na aandringen van Margreet toch voor gegaan. En het is een plaatje. Zeker in combinatie met het mooie persje dat ik pas bij de Kringloop op de kop heb getikt en haar bedje van underlayment dat een echt vintage uitstraling aan het kamertje geeft. De kleur was in elk geval zo mooi dat ook Anna-Cien er helemaal weg van was en nu niets liever wil dan haar kamertje ook in die kleur schilderen. No problem natuurlijk. Om de boel compleet te maken en een wat catchy uitstraling te geven, spuiten we haar bamboelamp Ginger, en gooien we een leuk kleedje op de grond.

Chocoladekamertje

Wat betreft het studeerkamertje; wordt ook een plaatje. We hebben hier gekozen voor de kleur Truffle (Carte Colori), een donkerbruine kleur. Aan de gekleurde wand zetten we drie schragen, met daarop een plank van underlayment. Aan de andere kant komt een kastenwand, van de Kallax-serie van Ikea. Deze kastenwand loopt niet helemaal door tot aan het plafond, zodat er nog ruimte genoeg is voor een grote plant. Wordt echt een toppertje.

Warm olijfgroen

Dan onze slaapkamer; hier hebben we gekozen voor twee muren in olijfgroen, dezelfde kleur als beneden. Deze kleur heeft een warme en gezellige uitstraling en matcht perfect met de oude kast die we ooit van Ary’s ouders hebben gekregen. Om de boel wel wat modern te houden, laten we een kastenwand maken, in een lichte houtkleur waarin de tekening nog goed zichtbaar is. Door oud en nieuw met elkaar te combineren ontstaat er een heel verrassend geheel.

Natuurlijk zal ik jullie volop van foto’s voorzien, maar omdat de boel nog niet helemaal klaar is, heb ik besloten het even bij een paar echte plaatjes en een paar sfeerplaatjes te houden. De echte foto’s krijgen jullie nog te zien. Volgende keer vertel ik jullie alles over onze nieuwe houthaard; hoe we die gekozen hebben en waarom we de haard graag wilden laten stucen met Base Beton. Ik hoop dat jullie volgende keer weer meelezen enne…. Ik zal mn best doen weer wat eerder van me te laten horen.

Veel inspiratieplezier!
Anne-Mette