Kleur met lef - Mart
Home / Stories / Kleur met lef

Kleur met lef

Foto: Inspirerend wonen

Extra pit

Een landelijk interieur mét kleur? Tuurlijk kan dat, het is zelfs hartstikke mooi! Felle kleuren, ton sur ton of pasteltinten… welke kleur je ook toepast, een mooie tint combineert fantastisch met een landelijke woonstijl. Het geeft je interieur net dat beetje extra pit.


Foto: Salon Residence

Spannend en leuk

Negen van de tien landelijke interieurs bestaan uit neutrale en natuurlijke tinten zoals bruin, grijs en wit, gecombineerd met natuurlijke materialen. Des te spannender en leuker is het wanneer in een landelijk interieur een vleugje kleur wordt toegepast.


Foto: Makeover

Heb lef!

Dat kan op veel manieren. Bijvoorbeeld door gekleurde kussens te gebruiken, of een rozenkelim op de grond te leggen, een paar lampenkappen in frisse tint aan te schaffen, een losse hoes voor de stoel in het voorjaar in een net even een andere kleur te gebruiken of -voor wie echt lef heeft- een (tussen)wand, schouw, het plafond of de hele woonkamer te voorzien van een nieuwe kleur.


Foto: Welke

Vrolijke stemming

En het wordt zo prachtig met een mooie tint in huis, want kleur brengt echt leven in de brouwerij! Een goede manier om er achter te komen wat jouw favoriete tint is, is om een stalenboekje samen te stellen. Verzamel knipsels (ik weet het, hartstikke ouderwets maar wel lekker handig), inpakpapier, lintjes, foto’s, stukjes stof, alles wat jou op de een of andere manier aanspreekt en waarvan je in een vrolijke stemming komt. Denk je na een pagina of twaalf: hé, wat kies ik vaak voor blauw…dan is het duidelijk, dat is je favoriet.


Foto: Vida XL

Blauw…of roze…of…

Zo geeft een blauwe woonkeuken, helemaal aangekleed en gedecoreerd met blauwe accessoires je direct het gevoel dat je in een gezellige leefkeuken bent beland. En roze is ook een uitermate geschikt om toe te passen in een landelijk interieur. Knallend roze gebruik je als je een stoerdere uitstraling wilt neerzetten. Ga voor een zachter tintje als je voor romantiek kiest. Roze is echt zo’n kleur die je overal toe kunt passen: gordijnen, kussens, stoffen, accessoires en bloemen.


Foto: Inrichting-huis.com

Speel met nuances

Gebruik in een ruimte nooit te veel verschillende kleuren, maar probeer te spelen met nuances en kleurtonen van een bepaalde tint. Verf je bijvoorbeeld een wand een opvallende, felle tint, pas dan op de andere wand(en) een aanmerkelijk lichtere nuance toe van diezelfde kleur. En pas die nuances ook toe in bijvoorbeeld je vloerkleed, meubels en accessoires. En wat het nog leuker maakt is als je hoogglans afwisselt met zijdeglans en een matte variant.


Foto: Wonen en Zo

Tricia Guild, dé kleurexpert

Een van de grootste kleurexperts is ongetwijfeld Tricia Guild, oprichtster van Designers Guild. Haar website en blog zijn een feest als het gaat om kleurinspiratie. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op: www.designersguild.com.


Foto: Designers Guild