Kleur de winter - Mart
Home / Stories / Kleur de winter

Kleur de winter

Bij winterkleuren voor je interieur hebben we het al snel over donkere tinten zoals grijzen en bruinen. Maar dit najaar zijn warme winterpaletten helemaal dé trend!

Zo kun je kiezen voor roze- en roodtinten of voor bijvoorbeeld het nieuwe wintergroen. Met kleur in je interieur zorg je voor een opgewekte, wakkere sfeer waar elk ruimte in huis een enorme boost van krijgt.

Kleur kleur

Opknapper

Pastelroze, poederachtig oudroze, mango of koraalrood doen het heel erg goed in de mode én in huis. Want van al deze kleuren knapt een wat koelere kamer enorm van op. En je hoeft niet per se je hele kamer in deze kleuren te verven (zoals we in de jaren tachtig misschien wel deden), tegenwoordig worden deze kleuren toegepast als accent bij wit- of natureltinten.

Poederzacht

Felle kleuren hebben meer invloed op de kwaliteit van het licht in een kamer dan pasteltinten. Hoe poederiger roze is, hoe zachter de uitstraling. Hoe groter het vlak signaalrood, hoe meer dat de andere kleuren in de kamer beïnvloedt. Het is dus aan te raden om je favoriete palet en de ideale verhoudingen te bepalen met behulp van kleurstalen en knipsels voordat je investeert in een nieuwe kleur voor je kamer.

Poeder tinten

Slaap lekker

Pasteltinten doen het trouwens ook heel erg goed in de slaapkamer. Zacht oudroze en nudes geven een warm, rustig en vrouwelijk gevoel. Met een paar mooie pastelaccenten straalt een slaapkamer echt het Slaap Lekker-gevoel uit.

Go Green!

Hou je van iets meer pit, dan kies je voor groen. Met alle groenen die de natuur te bieden heeft kun je je huis helemaal wintergreen maken. Mosgroen, avocadogroen, dennengroen, appeltjesgroen, zeegroen…Groen brengt rust en is een echte combineerkleur. En matte en glanzende groenen naast elkaar toegepast zorgen voor spannende contrasten.

Prachtige combi’s

Leuk aan het combineren van groenen is dat het altijd goed uitpakt, want alle groenen mixen en matchen met elkaar. Juist als de tinten bijna vloeken, zoals mint- en olijfgroen, wordt het extra spannend. De groenen van dit najaar zijn donker, sprookjesachtig en dromerig.

kleur in je interieur

Spannend effect

Groen komt het beste tot zijn recht als je ze combineert met neutrale kleuren en natuurlijke materialen, zoals hout, aardewerk en riet. En voor wat extra spanning en sensatie in je interieur, combineer je rustgevend groen met bijvoorbeeld onbehandeld hout of grof aardewerk. Is je dat te makkelijk? Voeg dan eens een contrastkleur toe zoals blauw of paars. Met voldoende lichte accenten blijft het frisse effect overeind.

kleuren kleuren

Groots effect

En ook groen doet het goed in de slaapkamer! De combinatie van lichte en donkere groentinten geeft een mooi diepte-effect. Pas matte en glanzende materialen toe voor bijvoorbeeld het hoofdbord van je bed en het bedtextiel. Want met subtiele verschillen bereik je een groots effect.

Aan de slag!

Met een paar kleine ingrepen, zoals een ochtend in de weer met verfpot en kwast, kun je een super resultaat bereiken, waar je een winter lang (en misschien nog wel langer) plezier van zult hebben. Laat je inspireren door de foto’s hierboven!