Kleur brengt rust in het interieur - Mart
Home / Stories / Kleur brengt rust in het interieur

Kleur brengt rust in het interieur

Veel kleur in huis te druk? Niet als je het kleurenpalet van de verschillende kamers als het ware in elkaar over laat lopen…

En wie van een kleurrijk huis houdt maar ook rust wil creëren, kan de kasten in dezelfde kleur verven als de muren waar ze tegenaan staan. Dit geeft een schitterend, stijlvol effect in zowel een landelijk als een wat moderner interieur.

Onlangs bezocht ik een wat ouder huis waarin een jong gezin zijn intrek in zou gaan nemen, maar niet voordat de hele woning van onder tot boven compleet was gestript. Plafonds waren vernieuwd, muren doorbroken en bijna alle ruimtes hadden een andere functie gekregen. Het huis was klaargestoomd voor zijn nieuwe bewoners die hier heel lang wilden gaan wonen.

Nieuwe stijl

Toen de verbouwing achter de rug was, was het tijd voor de inrichting. De bewoonster gaf aan dat ze zin had in meer kleur in huis. “In onze vorige woning hadden we voor wit gekozen. Wit voor de muren, de plafonds en het houtwerk. Wit zorgt voor rust, zo dacht ik en met een druk gezin vond ik dat wel een prettig idee. Maar bij een nieuw huis hoort een nieuwe stijl, dus wilde ik hier meer kleur.”

Kleur in huis

Een kleur voor kast en wand

Op advies van de interieuradviseur verfde ze in bepaalde ruimtes de kasten mee in de kleur van de muur. Dit gaf niet alleen een prachtig en vrolijk effect, het zorgde ook voor rust in de kamers omdat de muren en kasten als het ware één waren geworden. De bewoonster had verschillende kasten van Keijser & Co. gekocht en had vooraf de kleur van de muur doorgegeven. De kasten werden al voor aflevering in dezelfde kleur gespoten. “En de oude kasten die we al hadden, hebben we in de juiste kleur laten verven.” 

Kleur brengt rust in het interieur

Kleur brengt rust in het interieur

Kleur? Doen!

Kleur doet enorm veel met je huis en je interieur. Het maakt ruimtes lichter, groter, intiemer of juist speelser. En van een nieuwe kleur knapt je humeur ook snel op. De bewoonster van dit huis werd er in ieder geval heel erg vrolijker van!