Kleur als de rode draad - Mart
Home / Stories / Kleur als de rode draad

Kleur als de rode draad

Foto: Pinterest

Spierwit

Het kiezen van de juiste kleuren voor je huis is een hele opgave. Ik vind het in ieder geval lastig en daarom zijn alle muren van ons nieuwe huis nog kraakhelder, spierwit. En we moesten al zo veel beslissingen nemen over allerlei noodzakelijke dingen, dat ik het uitzoeken van die ene mooie tint maar even op de lange baan heb geschoven. En als ik rondloop door ons huis, vind ik het nu nog niet noodzakelijk om met kleur aan de slag te gaan. Dat komt omdat we de stoere, houten balkenconstructie deels in het zicht hebben gelaten en die geven de ruimtes een extra boost.


Foto: Designlinq.nl

Groots effect

Maar toch…kleur in je huis voegt echt wel iets toe. Op de muren, het plafond, de vloeren of de meubels – met de juiste schakering kun je een compleet nieuwe sfeer creëren. Een andere leuke bijkomstigheid is dat meer kleur in je huis brengen een betaalbare en relatief simpele exercitie is. Het kost je niet meer dan een ochtend (bij een of twee muren) of een paar dagen (bij een complete woonkamer). En ook fijn…bevalt een kleur niet, dan zit je er niet jaren aan vast.


Foto: makeover.nl

Lievelingstint

De allerleukste binnenkijkers vind ik degene waarbij de bewoners echt hun eigen stijl hebben neergezet. Door bijvoorbeeld helemaal los te gaan met hun lievelingskleur. Tinten die passen bij hun eigen smaak en hun manier van leven. Alle remmen los in je eigen huis dat dan echt een thuis wordt! Niks veilig witte of grijze muur, maar gewoon gaan voor die lievelingstint.


Foto: Marieflanigan.com

Ontspannend blauw

Neem bijvoorbeeld blauw. Tinten die binnen het blauwspectrum vallen zorgen bij veel mensen voor associasties met de natuur: de zee, de lucht en vrijheid of mysterieus en zacht fluwelig. Denk aan middernacht en blauwe velours. Wil je blauw toepassen in een ruimte met weinig zonlicht? Combineer hem dan met warmere tinten zoals chocoladebruin en roze. Blauw in combinatie met grijstinten werkt heel ontspannend. Daarom is deze combinatie zo geschikt voor slaapkamers!


Foto: thestylebox.nl

Optimistisch geel

Geel is weer helemaal trendy! Het is flitsend, vitaal en geeft je huis een optimistische uitstraling. Pas geel wel met beleid toe. Een overdadige hoeveelheid geel wordt snel overweldigend. Houd daarom je vloeren en wanden rustig met bleke crème-tinten. Het zonnige geel gebruik je dan als kleuraccent voor meubels en accessoires. Geel heeft een uitgesproken eigentijds effect als je het spaarzaam toepast en het combineert met elegante tinten zoals zwart en wit.


Foto: ka-international.nl

Vurig rood

Rood is een briljante toevoeging voor je huis en interieur; met rood creeer je een spectaculair effect. Rood zorgt er voor dat er warmte en glans komt in elke ruimte en dan maakt het niet uit welke stijl je hebt of hoe groot je huis is. Wie durft past rood toe op grote oppervlakten. Bescheidener is het met een paar prachtige rode tomaten in een witte, porseleinen schaal. Of enkele vurige Spaanse pepers in een glazen pot op je zwarte aanrecht.


Foto: housebeautiful.com

Flamboyant roze

Roze…ik ben er gek op en zou zo een paar muren in ons nieuwe huis roze willen verven, maar ja… drie mannen en roze… Zachtroze heeft een kalmerende eigenschap. Maar roze is ook flamboyant, daarom doet deze tint het ook zo goed in de meer extravagante, weelderige en ietwat kitscherige interieurs. Roze is hartstikke leuk om toe te passen aan bijvoorbeeld de binnenkant van de kastdeuren, in mooie muur-nissen, op de wand achter je bed of – net wat veiliger: roze beddengoed!


Foto: Pinterest