Klein wonen: zo creëer je ruimte! - Mart
Home / Stories / Klein wonen: zo creëer je ruimte!

Klein wonen: zo creëer je ruimte!

Misschien kijk je dromend de woontijdschriften door. Je fantaseert over een groot huis, met een prachtige landelijke inrichting.

Maar als je de laatste bladzijde dichtslaat, kom je weer met twee voeten op aarde. Je kijkt rond en bekijkt je kleine woonkamer. Wat moet je daar nu mee? Maar kop op! Want met de juiste inrichting creëer jij voldoende ruimte voor een reuzegezellig huisje. 

Kleine keuken

Klein wonen

Als je klein woont, kun je op veel manieren toch ruimte creëren. Allereerst is het belangrijk dat je de ruimte die je hebt, optimaal benut. Niet door allerlei kleine accessoires, maar juist door een paar grote items. Denk aan een flinke boekenkast in een loze hoek, een grote salontafel en een enorm kleed creëren al een hoop ruimte. Belangrijk is om je huis erg licht te houden; zorg voor witte muren en een lichte vloer. Wittinten zorgen ervoor dat je huis extra ruim oogt.  

kleine keuken

Grote bank?

In een compacte ruimte kun je je best een flinke bank permitteren. Een leuke optie is een bank die bestaat uit verschillende elementen. Deze ‘stukken’ kun je steeds weer anders neerzetten, afhankelijk van het aantal personen. In de boekenkast aan de muur kun je heel wat boeken kwijt, het bespaart ruimte en het is een interessant en kleurig object om naar te kijken. 

Kleine keuken

In een kleine keuken kun je altijd nog wel een ontbijtplekje kwijt: een oud plankje tegen de muur en twee krukken erbij en voilà, gezellig! 

Kleine slaapkamer

Het grote probleem van een kleine slaapkamer is opbergruimte. De simpelste oplossing hiervoor is schuiflades onder het bed te plaatsen. Gebruik oud houten bijzettafeltjes als ruimtewinnaars, die kunnen namelijk overal. Leg er een stapeltje boeken en een wekker op, en je slaapruimte ziet er weer prachtig uit.