Klein maar fijn - Mart
Home / Stories / Klein maar fijn

Klein maar fijn

Foto: thestylesaloniste.com

Zo’n negen maanden geleden gingen wij in onze hut wonen. Die hut dat is eigenlijk een erg gezellige en comfortabele woonunit door ons gekscherend hut genoemd omdat we destijds niet konden bevroedden dat we het zo naar ons zin zouden hebben in zo’n kleine, maar fijen woonruimte. De unit ziet er uit als een jaren vijftig schoolgebouwtje -de buitenkant is zwart geschilderd met witte kozijnen- en bestaat uit zes losse delen die op een handige manier aan elkaar kunnen worden gekoppeld.


Foto: Pinterest

Een beetje als thuis

Toen we de hut kochten, woonden wij al zo’n acht maanden bij mijn moeder in. Heel gezellig, maar iedereen was na verloop van tijd wel weer toe aan een beetje privacy. We gingen op zoek naar iets tijdelijks wat we naast ons te bouwen huis konden neerzetten. Heel eerlijk, toen de unit was geplaatst, leeg, vies (want er was tijdens het plaatsen flink in en uit gelopen en buiten lag alleen maar zand), kaal en koud dacht ik even: hadden we niet beter nog tijdje bij ma kunnen blijven wonen? Ik ging flink poetsen, na een paar dagen werden onze meubels gebracht en langzaam aan begon het enigszins op een thuis te lijken.


Foto: Pinterest

Gevoelig voor sfeer

Helemaal toen ik in het weekend erna planten en bloemen had gekocht en ’s avonds de kaarsjes aan had gestoken. Bijkomend voordeel was dat het nog niet gelukt was om wifi en andere kabelverbindingen aan te leggen, dus waren we de eerste tijd druk met lezen (heel leuk, je boeken herontdekken die maanden in een verhuisdoos hebben gezeten) en spelletjes doen. Het mooiste compliment kwam van mijn jongste zoon die net zo gevoelig is voor sfeer als zijn moeder. “Wat is het hier leuk, maar ja mama weet het eigenlijk overal wel gezellig te maken.”


Foto: Carlaaston.com

Vakantiehuis op privéstrand

We hebben een heerlijke zomer in onze hut gehad. Deuren open, tuinset buiten in het zand, het voelde alsof we vakantiehuis op ons privéstrand hadden. Soms bekroop me het gevoel dat ik die gekke hut nog wel eens zou kunnen gaan missen. Iets wat manlief vorige week op een avond ook zei. En tijdens een bouwoverleg in de hut, merkte onze bouwbegeleider op dat we (en hij) nog wel eens met weemoed terug zou denken aan die leuke tijd in dat houten huis…. Waar het misschien wel wat behelpen is, maar ook heel erg gezellig.


Foto: itechgo.com

Hut verkocht!

Inmiddels komt het einde van de bouw in zicht en wordt ons nieuwe huis met de dag mooier en meer af. Dus hebben we twee maanden geleden onze hut te koop gezet. Veel kijkers gehad –serieuze en minder serieuze-, en vorige week heeft een ontzettend leuk stel met twee jonge kinderen onze tijdelijke woning gekocht. Zij gaan ook bouwen en vielen, net als wij destijds, voor de gezelligheid van deze woonunit. Ik zeg expliciet leuk stel, want we vinden het eigenlijk wel heel erg fijn dat juist deze leuke mensen deze tijdelijke woning hebben gekocht en vooraf al zichtbaar plezier hadden bij het idee dat ze hier in gingen wonen.


Foto: makeover.nl

Super comfortabel

Wat deze blog te maken heeft met styling en interieurs? Niet zo heel erg veel. Of misschien toch wel, want wij zijn er inmiddels achter dat het niet zo heel veel uitmaakt of je groot of klein woont, nieuw of oud, met dubbel glas en cv of –zoals wij nu- enkel glas, natte ramen en een gaskachel. Het gaat er om dat je van een huis je thuis maakt. Dat is voor mij in de eerste plaatst daar waar m’n dierbaren ook wonen, maar ook waar onze oude eettafel staat, die fijne bank die ik jaren geleden bij MART kocht. Waar we op een klein fornuisje de lekkerste dingen klaar kunnen maken en we af en toe tegen elkaar zeggen: als we oud zijn, dan gaan we in een bungalow wonen. Want wat is dit gelijkvloerse huisje ontzettend comfortabel!


Foto: Pure & Original

P.S. Voor wie denkt ‘hoezo behelpen, dat ziet er toch fantastisch uit!’…deze foto’s zijn elders gemaakt, want ik wilde jullie toch ook graag wat echte inspiratie meegeven!