Kerst 2015: trends en tradities - Mart
Home / Stories / Kerst 2015: trends en tradities

Kerst 2015: trends en tradities

Zodra de Sint het land uit is, start ik met het subtiel decoreren van ons huis. En langzaam aan, richting de kerstdagen wordt dat steeds wat meer. Warme materialen, zoals kussens en fijne plaids, zijn onmisbaar om een gezellige sfeer te krijgen. Maar ook hout, glas- en zilverwerk, eigenlijk koele materialen, doen een interieur veel goeds in deze tijd van het jaar.

Het hele huis

Het is misschien veel werk, maar ook heel erg leuk: het hele huis decoreren. Dus sla geen ruimtes over. Want eigenlijk is het gek, dat we vaak alleen de woonkamer versieren en de rest van het huis links laten liggen. Maar juist de plaats waar je binnenkomt is zo belangrijk. Het gebeurt heel vaak dat je bij familie of vrienden wordt uitgenodigd en wordt ontvangen in een kale, koude hal, om vervolgens een overdadig gedecoreerde woonkamer binnen te komen. Jammer, want met wat meer inspanning kan je hele huis, en met name de hal, in die sfeer baden.

foto2-decoratie-kerst

foto3-decoration-christmas

 Groepeer!

Probeer je decoraties en accessoires niet te veel te verspreiden in de kamer. Je creëert veel meer rust en sfeer door je spullen te groeperen. Probeer het maar eens: je accessoires in de woonkamer samen te brengen tot maximaal drie plekken. Het resultaat is echt mooi en veel rustiger. De kamer blijft overzichtelijk, terwijl juist die ene hoek of sidetable alle aandacht krijgt. Waar je op moet letten is dat de decoraties die je samen zet ook echt bij elkaar passen. Anders ontstaat er alsnog een rommelig allegaartje.

foto4-christmas-decoration

foto5-kerst-sterren

Zachtroze kerst

Misschien is het wat spannend, maar het is erg leuk om in de decembermaand eens te experimenteren met kleur. Ook al ben je niet zo van het opvallende kleurenpallet, ik weet zeker dat je deze trend -met zachtroze tinten- mooi vindt. Wie een sober, stoer ingericht huis heeft (en deze dames veranderen niet vaak en gebruiken zelden kleur!), zal niet grootscheeps uitpakken tijdens de kerstdagen. Toch is een subtiel roze-accent heel erg mooi en sfeervol en het geeft je stoere interieur tijdens de feestdagen net even een wat vrouwelijker accent.

foto6-kerstdecoratie

foto7-kerstdecoration

 Scandinavisch zwart & wit

En ik denk dat we deze trend tijdens de kerst veel gaan zien: Scandinavisch zwart & wit. Een kerst met een Scandinavisch en ietwat industrieel tintje. Afgelopen jaar was de noordelijke woontrend al heel erg ‘in’ met veel hout, zwart en wit. En ook tijdens de kerstdagen is deze sfeer heel erg leuk en sfeervol (en eigenlijk wel mijn favoriet). Probeer het maar eens: combineer wit en zwart met grijs en koper (dat was de trendkleur van vorig jaar). Verder stijl je deze kerstsfeer af met houten en papieren accessoires.

Veel plezier en fijne dagen!

(Bronnen: foto 1: martkleppe.nl, foto 2: remodelista.com, foto 3: etsy.com, foto 4: bloglovin.com, foto 5: johanna-vintage.blogspot.nl, foto 6: midnightpoem.tumblr.com, foto 7: jul.krukkerne.dk )