Keitrots op de kerkbank! - Mart
Home / Stories / Keitrots op de kerkbank!

Keitrots op de kerkbank!

Soms heb je van die gouden aankopen. Van die dingen waar je onverwacht tegenaan loopt, en waar je zo ontzettend blij mee bent. Nou, zo’n aankoop heb ik afgelopen tijd gehad.

Al lange tijd waren mijn man en ik op zoek naar een mooie eetkamertafel; je weet wel, zo’n echte robuuste boomstamtafel, met stalen poten. Er is heel veel op dat gebied verkrijgbaar, maar wij zijn kritisch. Superkritisch zeg maar gerust. Een ongelukkige bijkomstigheid als je zoveel met interieur bezig bent. Tot we, bijna letterlijk, tegen de boomstamtafel voorin de winkel van Mart liepen. Het model van de tafel vond ik direct fantastisch. Alleen de kleur van het blad was te donker. Maar toen ik hoorde dat het blad ook in een lichtere soort hout verkrijgbaar was, waren zowel de tafel als ik verkocht.

Boomstamtafel

Eetkamerstoelen

Daar bleef het niet bij. Na de aankoop van de tafel, begon de zoektocht naar een paar mooie eetkamerstoelen. Een heel karwei kan ik je vertellen. Zeker omdat we een olijfgroene kleur op de muur willen, is het belangrijk dat de eetkamerstoelen goed matchen. Toen op een dag mijn schoonvader belde met de mededeling dat de kerkbanken uit de Boezemsingelkerk in Rotterdam in de verkoop kwamen, was het opeens kraakhelder voor me. Dat was het. Een kerkbank. Dat zou fantastisch staan aan onze eetkamertafel. Een leuke bijkomstigheid was dat mijn schoonvader, samen met zijn broertjes en zusjes, jarenlang op zondag in deze bank zijn geschoven, om naar hun vader, de predikant van de Boezemsingelkerk, te luisteren. Hoe gaaf is het om dezelfde bank, jaren later in ons interieur te hebben staan!

Oude kerkbank

Oude kerkbank

Nu staat de bank bij Mart in het magazijn, klaar om opgeknapt en ingekort te worden. Ik ben er verliefd op, en elke keer als ik hem zie, verkneukel ik me weer over deze fantastische toevalstreffer. Ik kan niet wachten tot hij aan de tafel staat, en de kinderen er spelletjes op spelen.

Oude kerkbank als eetkamerbank

Professioneel interieuradvies

Inmiddels zijn we, dankzij het interieuradvies Margreet, ook geslaagd voor de stoeltjes aan de andere kant van de tafel. Een gave afwisseling tussen modern en klassiek met een snufje retro. Het past bij ons, het voelt intens goed. Want ik heb wel gemerkt hoe belangrijk het is om je eigen hart te volgen, samen met een goed stukje professioneel advies. Die combinatie is goud waard. Net als mijn kerkbank. En mijn stoelen. En de rest van mijn interieur.