Kasteelsfeer met Castle Stones - Mart
Home / Stories / Kasteelsfeer met Castle Stones

Kasteelsfeer met Castle Stones

Een tijdje geleden bezocht ik met mijn kinderen een oud kasteel. Je kent het wel, zo’n indrukwekkend middeleeuws exemplaar, waar zelfs de martelkamers nog helemaal in tact zijn. 

Stenen vloer

Dit laatste zijn overigens niet bepaald de reden van mijn kasteelbezoek, want ik ben meer van de nostalgische ridderzalen. Maar dat terzijde. Waar ik vooral van onder de indruk was, waren de vloeren die in het kasteel lagen. Het waren van die oude, stenen vloeren, vol putten, slijtplekken, inkervingen en rauwe randen. En elke vloer droeg zijn eigen bijzondere verhaal, dat zag je direct. Zo had de haard in de oude ridderzaal  een prachtig ingesleten groef van het raam naar de haard. Blijkbaar had deze ridder of jonkvrouw nogal wat keren heen en weer gedrenteld tussen raam en open haard, want de groef was opvallend diep in vergelijking met de slijtplekken in de rest van de zaal. Prachtig om zo geconfronteerd te worden met ‘echte’ verhalen uit het verleden.

Castle stones vloer

De Portugees Maurits Simonette had hetzelfde gevoel. Hij speelde als kind in de oude kastelen, die tot de eigendommen van zijn ouders behoorden. Hij genoot van de atmosfeer en de oude verhalen die de eeuwenoude stenen met zich meebrachten. Toen hij van zijn grootmoeder in Nederland leerde schilderen en beeldhouwen, ontstond bij hem langzaam het idee om de oude stenen op ambachtelijke wijze na te maken. Zo konden de mensen van nu ook in hún moderne interieur genieten van die bijzondere nostalgische atmosfeer van oudsher.

Maurits Simonette

Met oude monumenten en ruïnes uit de Renaissance-periode als inspiratiebron bouwde Simonette zijn bedrijf op in historische steensoorten, de zogenaamde Castle Stones. Deze handgemaakte oude kasteelvloeren zijn replica’s van antieke vloeren die Simonette vond in oude Franse, Italiaanse en Vlaamse landgoederen, kastelen en kerken. Heel bijzonder is zijn replica van de authentieke Nederlandse Waaltjes. De steentjes hebben een bijzonder authentieke uitstraling, en geven elke keuken of kamer direct een bijzondere oude look.

In tegenstelling tot de originele exemplaren zijn de Casle Stones van Simonette extreem licht en dun. De steentjes zijn vervaardigd uit zogenaamd cementgebonden marmer. Hierdoor kun je ze zowel op de muur als op een eventueel bestaande vloer gebruiken. De Castle Stone-vloeren van Simonette zijn beschikbaar in drie verschillende modellen (Loft, Brick en Dallen)  en acht kleuren. Elke kleur bevat zo’n drie nuances. Het kleurpallet reikt van licht beige tot donker grijs. Omdat alle stenen handgemaakt zijn, is geen enkele vloer hetzelfde. Dus hou je van een bijzondere, nostalgische én originele vloer? Dan zou ik direct een echte kasteelvloer van Castle Stones overwegen.

De Castle Stones zijn onder andere verkrijgbaar bij Mart Kleppe.
Bekijk onze speciale Castle Stones pagina.

Castle stones vloeren

Castle stones vloeren