Kaarten als blikvanger - Mart
Home / Stories / Kaarten als blikvanger

Kaarten als blikvanger

Zo rond de feestdagen vallen de kaarten met prachtige kerst- en nieuwjaarswensen weer regelmatig op de mat. En dat waardeer ik enorm. 

Alleen twijfel ik elk jaar weer hoe ik deze lieve wensen een mooi plekje kan geven in mijn kamer. Weggooien is uiteraard geen optie. Dat voelt als verraad aan mijn lieve vrienden en vriendinnen die de moeite hebben gedaan om mij een mooie nieuwjaarswens te sturen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de meest leuke en originele ideeën om deze prachtige kaarten een mooi plekje te geven.

kerstkaarten

Lintjes

In mijn zoektocht naar de beste, leukste en mooiste kaartenhouder viel het me ineens op hoeveel creatieve kanten je uit kunt met zo’n simpel iets als kaarten ophangen. Hang bijvoorbeeld een paar leuke, pastelkleurige lintjes aan een kast. Bevestig de kaarten onder aan de linten. Zo ontstaat er een leuk ‘schilderijtje’ op je kast.

lintjes kerstkaarten

kerstkaarten

Clipboard

Ken je ze nog? Die ouderwetse clipboarden? Deze houten borden waarbij aan de bovenkant een klemmetje is bevestigd, zijn perfect te gebruiken als tentoonstellingsborden. Hang een paar borden naast elkaar aan de muur en geef je mooiste kaarten een ereplekje. Na een tijdje vervang je ze gewoon door een paar nieuwe exemplaren.

kaarten als blikvanger

Kaasplank

Multifunctioneel, die kaasplank. Niet alleen bruikbaar voor de presentatie van je lekkerste hapjes en meest bijzondere kaasjes, maar ook ideaal als blikvanger voor je (kerst)kaarten. Hang een tweetal planken aan de muur of zet ze bijvoorbeeld op je aanrecht. Bevestig de kaarten met washitape aan de plank. Je kunt de leukste washitapes bestellen bij masking-tapes.nl. Je kunt de washitape overigens ook prima gebruiken om je kaarten gewoon aan de muur te bevestigen. Creatief idee; hang de kaarten op in de vorm van een kerstboom. Zo haal je de kerst nog meer in huis.

kerstkaartjes

kerstkaarten

Old school memo

Het is alweer even geleden, maar memoboarden zijn een echte hype geweest. Vooral de zelfgemaakte deden het bijzonder goed. De ondergrond bestond uit een (oud) prikbord, waarop een laag fiberfill en een hip stofje werden bevestigd. Dit stofje werd voorzien van een paar knopen, waartussen lint gespannen werd. Het was dan de kunst om de kaarten stevig tussen de linten te klemmen, waardoor het memoboardeffect ontstond. Houd jij van doe-het-zelven? Dan kun je met dit oude idee weer aan de slag. Misschien heb je nog wel een oud prikbord staan waarmee je aan de slag kunt. Zoek een hippe stof, met bijpassende knopen en lint uit en leef je uit. Je vindt een handige werkbeschrijving op workshop memobord maken.

memobord

kerstkaarten

Kralenketting

Speciaal voor mensen die het graag simpel houden; koop een mooie houten kralenketting, van zo’n twee meter lang. Hang deze op een handige plek in je woonkamer. Je kunt de kaarten er op een eenvoudige manier met paperclips aan hangen. Succes verzekerd!

Kralenketting