Interieurtrends zomer 2015 - Mart
Home / Stories / Interieurtrends zomer 2015

Interieurtrends zomer 2015

Landelijk wonen draait om sfeer. Om een warme basis gecombineerd met natuurlijke accessoires en zachte kleuren.

Maar dat betekent niet dat landelijk altijd hetzelfde blijft. Want ook het landelijke interieur gaat met z’n tijd mee. En dat betekent elk seizoen weer nieuwe kleuren, bijzondere eyecatchers en een heleboel nieuwe inspiratie. Combineer de nieuwste zomertrends van 2015 met jouw landelijke interieur.

veren

Interieurtrend 1: Veren

Veren zijn helemaal hip. Als decoratiemateriaal, als behangprint of op dekbedden, je ziet ze overal terug. Je kunt veren op verschillende manieren toevoegen als home decoration. Zo kun je ze bijvoorbeeld inlijsten in een 3D-fotolijstje, je kunt ze verwerken in je kussenhoezen, stoelen en spiegels of je kunt ze simpelweg in een vaasje zetten.

veren

Interieurtrend 2: Seventies chic

Retro is back! We gaan van de jaren zestig langzaam richting de jaren 70. Hierin volgt de interieurwereld de modewereld, waarin de echte hippiemode centraal staat. Herinner jij je nog die rieten vloertegels uit de jaren zeventig? Komen weer helemaal terug. In diverse interieurwinkels zie je volop gecapitonneerde banken (stof met knopen) en stoelen. Ook letterbakken en meubels en accessoires van kurk en andere natuurlijke materialen zijn hip.

Seventies chic

Interieurtrend 3: Maak je eigen groentetuin

De natuur in huis betekent ook zelf aan de slag. De tijd van kant-en-klaarmaaltijden is voorbij. Er mag weer zelf gekweekt worden. En dat zie je ook terug in en om het huis; de moestuintjes schieten de grond uit. Idee voor jouw interieur? Koop een oud kistje bij de kringloop en zet dit vol met verse kruiden. Zet dit kistje op een kastje of gewoon op je keukentafel. Je zult zien, het ruikt niet alleen heerlijk, maar het ziet er ook nog eens bijzonder landelijk uit.

Maak je eigen groentetuin

Interieurtrend 4: DIY

Doe-Het-Zelf projecten (ook wel DIY genoemd) zijn de laatste jaren enorm populair geworden. De komende 20 jaar zal ambacht een belangrijke rol gaan spelen in het interieur. Handwerk en industrie komen samen in vernieuwde productietechnieken. Denk hierbij aan stoer gebreide plaids, handgemaakte leren stoelen en tafels van oud afvalhout. Daarnaast is er steeds meer plaats voor eigengemaakte en persoonlijke accessoires. Denk aan gehaakte en gebreide accessoires, stillevens met washitape of canvas schilderijen met een zelf ontworpen print.

DIY maken

Interieurtrend 5: Botanische prints

Botanische prints geven een heerlijk natuurgevoel. Als je dit gevoel in je hele huis wilt laten terugkomen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je vindt de bloemenprints tegenwoordig op behang, dekbedden, serviezen en gordijnen.

Ook vind je steeds meer stolpen met stillevens in huis. Schelpen, stenen, plantjes en andere natuurvondsten mogen weer tentoongesteld worden achter glas. Je kunt zelf overigens ook op zoek gaan naar natuurschatten. Denk hierbij aan veren, kleine plantjes of bijzondere houtstukjes. Leg deze bij elkaar onder een stolp en je hebt een prachtig stilleven gecreëerd.

Botanische prints

Interieurtrend 6: Trendkleuren geel en marsala

Dé trendkleuren voor dit seizoen zijn geel en marsala. De vrolijke kleur geel en de wijnrode tint Marsala laten zien dat kleur weer mag. Kleur geeft warmte en vrolijkheid aan je interieur. Zorg overigens wel dat je, voordat je aan de slag gaat, een mooi moodboard maakt, waarop je de diverse kleuren die je wilt gebruiken, combineert. Om rust te creëren in je huis is het namelijk belangrijk dat alle kleuren die je in huis gebruikt, mooi op elkaar aansluiten. Door op een groot moodboard een paar strepen te zetten uit verschillende proefpotjes, zie je al snel genoeg of de kleuren die je wilt gebruiken ook bij elkaar passen.

Trendkleuren geel en marsala

Interieurtrend 7: Grafische vormen

Zachte en ronde vormen zijn natuurlijk prachtig. Maar ze zijn nog mooier als ze gecombineerd worden met grafische en strakke vormen. Door grafische vormen te gebruiken, krijgt je huis een moderne touch. Natuurlijk hoef je niet gelijk te kiezen voor behang met een grafische print, maar kun je ook een groot dienblad neerzetten met diverse potjes met grafische vormen. Je zult zien dat het prachtig combineert met een landelijke stijl.

Grafische vormen

Grafische vormen

Interieurtrend 8: Natuurlijke materialen

We eten gezond, we bewegen gezond en we wonen gezond. Dit jaar is BIO hot. Ga voor natuurlijke materialen, zoals hout en riet. Dit zorgt voor een natuurlijke en rustige omgeving in huis. Kies daarnaast voor handgemaakte producten, zoals vloerkleden en kussentjes. Ook oosterse decoraties zijn namelijk een trend. De oosterse mozaïeken kunnen leuk gecombineerd worden met een modern interieur.

(Bronnen achtereenvolgend: RestyleXL.nl, decor8blog.com, blissfulbblog.com, Stoer Stijlvol Schattig, decoracion facilisimo.com, Stijlvolstyling.com, levevre.be, Woonhome.nl, Wonenlandelijkestijl.com, Welke. nl)