Interieurtrends: vogels - Mart
Home / Stories / Interieurtrends: vogels

Interieurtrends: vogels

Ook zo dol op zingende vogels als je ’s ochtends opstaat? De kleine, vliegende fluiters maken het leven een stuk vrolijker. Het is dan ook niet zo gek dat vogels ook in het interieur een geliefde eyecatcher zijn.

Vogels in je interieur

Elegant flamingobehang, een prachtige stolp met opgezette vogels, een kussen met een uil en eten van een kleurrijk papegaaienbord. Alle vogelproducten geven je een good feeling en dat is precies waar het om gaat bij deze trend. Met deze interieurtrend kun je twee kanten op. Of je kiest een klassiek interieur met vogels in sobere kleuren voor een serene uitstraling. Of je haalt de vrolijkheid in huis en gaat voor drukke prints, grappige accessoires en veel kleur. Zelfs in een landelijke woning past dit!

foto-8vogels-vrolijk-interieur

Nederland vogelland

In Nederland zijn de merel, de huismus, de spreeuw en de vink de meest voorkomende vogelsoorten. Toegegeven; het zijn niet de meest kleurrijke exemplaren die ons land heeft. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig talloze behangsoorten verkrijgbaar waarmee je de mooiste kleurrijke vogels in huis kunt halen. Kijk maar eens naar dit mooie ontwerp van Cole & Son. De Hummingbirds heeft een schilderachtige stijl en zijn daardoor ook heel mooi voor de wat klassiekere interieurs. Of combineer juist met je favoriete strakke designbank.

foto-2vogel-accessoires

Japanse vogelsoorten

Op Chinees/Japans behang zijn de meest verfijnde vogelsoorten te vinden. Het oosterse behang is bedekt met de meest kleurrijke en gedetailleerde exemplaren. Het Japanse behang werd vroeger al gebruikt in oude, statige woningen. Omdat de muurbedekking vaak volledige stillevens bevatte, was het behang nauwelijks te onderscheiden van de schilderijen in die tijd. Tegenwoordig zie je dit schilderijachtige behang weer helemaal terugkomen. Zo heeft het bekende merk Elitis de Opulence Madinina, een felgekleurde rode behangsoort met impressionistische afbeeldingen van vrolijke flierefluiters. Wil je wat meer realistischer afbeeldingen? Kijk dan eens naar het Komar fotobehang Birds. De vogels op dit behang lijken rechtstreeks uit de natuur geplukt.

foto-4japanse-vogelsoort

 Studio Ditte

Grappig is het vogelhuisjesbehang van studio Ditte. Studio Ditte is een Nederlands ontwerpbureau dat de leukste behangsoorten voor kinderen ontwikkelt, waaronder het vogelhuisjesbehang. Het behang van Studio Ditte is voorzien van allerlei sierlijke vogeltjes en lieve vogelhuisjes met leuke prints. Dus als je houdt van eenvoudig, grappig en uniek, is de site van Studio Ditte zeker een bezoekje waard.

foto-7studio-ditte

 Sanderson

De nieuwste collectie Voyage of Discovery van Sanderson staat bol van de spannende ontdekkingen die gedaan zijn in de zeventiende eeuw. Eén van de behangprints van Sanderson is een ontwerp met de prachtigste vogellijstjes. Het behang is een verwijzing naar de Victoriaanse tijd, waarin het modern was het huis te decoreren met tijdens verre reizen opgedane vondsten. Sanderson bestaat inmiddels al 150 jaar. Een van de bekendste afnemers van het merk is het Engelse koningshuis. Ze zijn dol op het merk, omdat het altijd een prachtige combinatie weet te maken van moderne creativiteit, kunst en historie.

foto-3vogel-behang

Stolp en kussens

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om vogels in je huis te brengen. Denk maar eens aan een mooie opgezette vogel in een stolp, of een paar kussens met vogels. Hoe dan ook, het is zeker het proberen waard om deze prachtige flierefluiters een plekje in huis te geven. Ze zijn het meer dan waard!

foto-6sanderson

foto-1vogel

(Bronnen: foto 1: residence.nl, foto 2: coleandson.nl, foto 3: countryliving.com, foto 4: petrolandporcelain.com, foto 5: studioditte.nl, foto 6: elitis.fr, foto 7: carefreetea.com, foto 8: diy.com )