Interieurs voor stoere mannen - Mart
Home / Stories / Interieurs voor stoere mannen

Interieurs voor stoere mannen

vitalydesign.com

Nu het net vaderdag is geweest, is het hoog tijd om de mannen nog even flink in het zonnetje te zetten. Geniet daarom mee van deze stoere manneninterieurs. Laten we eerlijk zijn; als vrouw heb je het toch vaak voor het zeggen als het om interieur gaat. Oké, je hebt ook kritische mannen, die zich niet veel laten gezeggen. Of de mannen die een bijzonder oog hebben voor details of vakwerk. Maar het overgrote deel van de mannen vindt het allemaal wel best als het op het inrichten van je huis aankomt. Tijd om daar een beetje verandering in aan te brengen. Want ook mannen kunnen fantastische interieurs inrichten. Laat je verrassen door mannelijke inspiratie en misschien kun jij je man ook blij maken met een echt stukje mancave.

Praktisch en stoer

Als jouw man een interieur uit zou kiezen, heb je grote kans dat hij het vooral bekijkt van de praktische kant. Hij kiest voor stoere, onverwoestbare materialen en handige gadgets, terwijl jij vooral kijkt hoe het oogt. Een bank met een gat? Ach, wat zou dat. Bloemen? Doe niet zo raar, die horen in de tuin. De onbegrensde nuchterheid die mannen aan de dag leggen, zie je ook terug in het interieur. ‘Manneninterieurs’ bevatten daarom veel industriële elementen, zoals staal, hout en steen.

foto2-stoere-mannen
airows.com

Ruwe materialen

Mannen zijn stoer! Dat betekent dat zachte stofjes, bloemetjes en veel pietepeuterige decoraties niet bij hen passen. Zij kiezen liever voor een grote leren poef waar ze hun voeten ’s avonds op kunnen leggen, een grote bank, stalen stoeltjes (want die zien er zo stoer uit) en houten elementen (kun je tenminste een tijdje mee doen). En wat dacht je van die onafgewerkte stenen muur in huis. Lekker stoer en vooral handig. Want de tijd die je anders aan opruimen besteedt, kun je beter besteden aan andere dingen, zoals een biertje pakken met je vrienden.

foto3-ruwe-materialen
architecturaldigest.com

Staal

Een echt mannenmateriaal is staal. Mooie tussendeuren met stalen kozijnen, een stalen onderstel onder je eetkamertafel of lampen van geborsteld staal. Door staal terug te laten komen in het interieur, krijg je een instant ruig effect.

foto4-mannen-interieurs-wonen
decoholic.org

Leer

Stel je voor, zo’n echte leren Chesterfield-bank in de kamer, waarin je heerlijk weg kunt zakken, zonder je zorgen te maken of je eten en drinken morst. Combineer deze stoere eyecatcher met een oude pers, of een donker kleed en voilà, je kunt aan je filmavond beginnen.

foto5-interieurs-voor-mannen
bloglovin.com

Houtkachel

Mannen blijven pyromanen. Een echt vuurtje stoken hoort er helemaal bij. Bovendien zorgt dat vuurtje voor de warmte en sfeer die ook in de mancave niet mag ontbreken. O ja, leuke tip: lees het boek De man en het hout eerst even goed door. Hierin leer je alles over het aansteken van je vuurtje en alle soorten brandhout die je kunt gebruiken.