Interieuradvies; hoe gaat dat eigenlijk? - Mart
Home / Stories / Interieuradvies; hoe gaat dat eigenlijk?

Interieuradvies; hoe gaat dat eigenlijk?

Je hebt een nieuw huis. Of je wilt gewoon de bezem eens goed door je inrichting halen…

Je zit al vol nieuwe plannen, en leuke ideeën. Want dit keer wil je de inrichting die helemaal bij je past. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Want hoe zoek je de juiste dingen bij elkaar? En hoe maak je al die mooie accessoires tot een harmonieus geheel?

Interieurplan

Een goed interieurplan vormt de basis voor je inrichting. Maar daarvoor heb je advies nodig. Advies dat gegeven is door een professional. Iemand die weet wat hij doet, en die jouw stijl en smaak volledig begrijpt.

Mart is gespecialiseerd in interieuradvies. Omdat wij begrijpen dat je niet zomaar overstag gaat, willen we je graag een kijkje achter de schermen geven. Want hoe gaat dat eigenlijk, zo’n interieurstyling? En is zo’n interieurplan wel zo belangrijk?

Ons interieuradvies bestaat uit verschillende fasen. Deze fasen worden stap voor stap doorlopen, om samen met jou te komen tot een zo goed mogelijk interieurplan.

Stap 1: De oriëntatiefase

Tijdens de oriëntatiefase ga je voor het eerst in gesprek met één van onze interieurstylisten. Best spannend, want je wilt natuurlijk wel dat ze je smaak en wensen goed aanvoelt. Daarom beginnen we altijd met een goede kennismaking. Zo weet de stylist wie je bent en wat je wilt. Neem tijdens het eerste gesprek alvast een schets of bouwtekening mee van je huis. Zo kunnen we alvast meedenken in het bouwkundig proces of je voorzien van praktische tips en tools.

Stap 2: Gezinsactiviteiten in beeld

Op basis van je schets of bouwtekening, brengen we de gezinsactiviteiten, die binnen het huis plaatsvinden, in beeld. Zo kunnen we een zo praktisch mogelijke indeling voor je creëren die het best bij jouw specifieke situatie past. Bij de basisindeling houdt de stylist rekening met de meubelstukken die je al hebt, en laat ze je verschillende indelingsmogelijkheden zien. Op basis van jouw wensen en ideeën, kies je uiteindelijk voor een basisindeling die het beste bij jou en bij je huis past.

Stap 3: Impressies verzamelen

De stylist vraagt je nu zo veel mogelijk mooie impressies uit woonbladen of via internet te verzamelen. Je maakt eigenlijk een soort moodboard. Een bord dat jou helpt op een eenvoudige manier je eigen stijl en smaak te bepalen. De impressies van je moodboard vormen straks de basis van je inrichting.

Stap 4: Meubelen uitzoeken

Aan de hand van jouw moodboard en basisplan ga je samen met de stylist op zoek naar passende meubelen. Je kijkt hierbij niet direct naar de kleur, maar vooral naar de stijl en vorm van de meubelen. Je meubelen moeten immers wel perfect passen in de ruimte die je wilt inrichten. Je moodboard zorgt ervoor dat de stylist snel en eenvoudig weet wat jij zoekt. Dat scheelt een hoop tijd en gezoek. Natuurlijk kun je altijd nog afwijken van je plan, als je iets anders tegenkomt wat je erg mooi vindt.

Stap 5: Op zoek naar de juiste stof

Wanneer je het eens bent over de meubelen, ga je op zoek naar passende bekleding. Hierbij let je op stof- of leersoort, kleur en dessin. De stylist laat passende combinaties zien, en helpt je zo veel mogelijk harmonie in kleur en vorm te brengen. Zo voorkom je dat je huiskamer straks uit verschillende samengeraapte elementen bestaat, zonder dat het eenheid uitstraalt.

Stap 6: Vloerkleed, kasten en tafels

Nu je je nieuwe meubelen hebt uitgezocht, is het tijd voor de volgende stap. Afhankelijk van je basisplan, ga je op zoek naar een bijpassend vloerkleed. Ook hierbij geeft de interieurstylist een kleuradvies dat het best bij je meubelen aansluit. Hetzelfde geldt voor eventuele bijpassende kasten of salontafels. Alles wordt afgestemd op de kleur en stijl van je meubelen. Op die manier creëer je rust en eenheid in je huis.

Stap 7: Bepaal je wandkleur

Nu je inrichting compleet is, kun je de wandkleur en het materiaal gaan bepalen. Kies je voor grijs, of liever voor offwhite? Voor stoere krijt- of kalkverf of toch liever behang? De stylist adviseert je welke kleur en stijl het best bij jouw interieur past. En natuurlijk ook wat het meest praktisch is in jouw specifieke situatie.

Stap 8: Raambekleding

De laatste stap in het stylingsproces is het uitzoeken van de raambekleding. Ook hierbij geldt dat de soort raambekleding sterk samenhangt met je interieur- en huisstijl. Kies je voor gordijnen van authentieke robuuste stoffen, stijlvolle voile, velours en linnen? Voor een eigentijds dessin of juist uni? Of ga je misschien voor de shutters of vouwgordijnen? Gelukkig hoef je deze keuzes niet allemaal alleen te maken. Aan de hand van je plan en overige meubelen, kan de interieurstylist een snelle selectie maken van de stoffen en materialen die het best aansluiten bij jouw interieur.

Nieuwsgierig geworden? Boek dan nu een gratis interieuradvies. Tot snel!