In de houtgreep - Mart
Home / Stories / In de houtgreep

In de houtgreep

Trends komen en gaan. En dat is natuurlijk leuk en afwisselend. Maar er zijn van die items, die altijd blijven komen. 

Simpelweg omdat ze elk soort interieur een eigen touch geven. Een van die materialen is hout. Het oude hout geeft je huis een authentieke sfeer en geeft elke inrichting die stoere, robuuste touch. Kortom, een blijvertje.

Keuken van hout

Als je dol bent op hout, wil je dat ook laten zien. Deze bijzondere keuken is van onder tot boven opgebouwd uit oud hout. Het stoere marmeren aanrechtblad komt door het hout volledig tot zijn recht en toont niet meer overdadig aan. Een stoere combinatie voor mensen met lef!

Keuken van hout

Keuken van hout

Houten bankjes

Het is misschien maar een simpele ingreep, maar een oud houten bankje in een interieur geeft je inrichting gelijk een authentieke schwung. Zeker wanneer je het bankje decoreert met een mooie aardewerken of keramieken pot. Ook hierbij geldt; eenvoud siert. Teveel poespas haalt de aandacht van het doorleefde oude hout weg, en dat zou jammer zijn. Een klein stapeltje boeken of een potje met wat veertjes is vaak al voldoende als decoratie.

Houten bankje

Houten bankjes

Boekenplanken oud hout

Een prachtige manier om een modern en strak interieur een warme touch te geven is door een strakke inbouwboekenkast te voorzien van oud houten planken. Natuurlijk kan dat niet in elk interieur, maar wanneer je wat ruimte over hebt, kun je zo’n boekenkast perfect op maat laten maken. In plaats van een grote kast tegen de muur te zetten laat je de kast als het ware in de muur bouwen. Door de strakke wegwerking komen de oud houten boekenplanken volledig tot zijn recht. Snuffel maar eens rond op internet en je zult zien wat een prachtige mogelijkheden er zijn.

Boekenplanken oud hout

Houten kaasplanken

Wat meer sfeer in je keuken? Zet een paar mooie oude kaasplanken op je aanrecht. Tegenwoordig zijn deze planken helemaal hip, en dus overal te krijgen. Combineer verschillende maten en kleuren met elkaar. Zo ontstaat er een praktische stapel planken, die ook nog eens prima als decoratiemateriaal dient.

Krukken en kapstokken

Een krukje hier en een stoeltje daar. Met een groot gezin kun je nooit genoeg zitplaatsen hebben. Zo’n klein houten krukje is daarom altijd handig om bij de hand te hebben als de hele familie weer eens binnenstapt. En als ze weer weg zijn, gebruik je het krukje gewoon als tafeltje om je koffie op te zetten.

Krukjes

Krukjes

hout in de badkamer

Hout in de douche

Een prachtig element in een strakke douche is een houten krukje een welkome afleiding. Zeker wanneer je het decoreert met een eenvoudige handdoek, mooie fles badzeep en een geurende kaars. Door er wat praktische gebruiksvoorwerpen op te zetten, zorg je ervoor dat het krukje helemaal bij de douche betrokken wordt. Bovendien is zo’n bijzettafeltje altijd handig als je wilt badderen bij kaarslicht.