I’m dreaming of a…huis vol sfeer - Mart
Home / Stories / I’m dreaming of a…huis vol sfeer

I’m dreaming of a…huis vol sfeer

De tijd van decoreren, versieren en het huis gezellig maken is weer aangebroken! Als je het mij vraagt is dit toch wel een van de leukste periodes van het jaar.

En ieder jaar vraag ik mij weer af: doen we dit jaar wel of geen kerstboom? Gaan we voor een ‘all the way’ gedecoreerd huis of pakken we dit jaar wat subtieler aan?

Geurende boom

Afijn, tot nu toe staat er ieder jaar in ieder geval zo’n geurende den of spar in onze kamer te pronken (hoewel, ik schrijf hier wel geurend, maar het lijkt wel of ik naarmate ik ouder word, die boom steeds minder ruik)! En qua decoraties is er dit jaar weer zo veel leuks te koop, dat ik maar moeilijk kan kiezen.

kerst

Oma’s kerstversieringen

Natuurlijk komen mijn klassiekers te voorschijn. Oma’s zilveren kerstversieringen! Dit jaar krijgen ze een bijzondere plek toebedeeld: aan een berkenstammetje boven de eettafel, inclusief een streng sfeervolle kerstverlichting. Maar dit jaar schaf ik ook (weer!) nieuwe kerstdecoraties aan. Voor in huis en in de boom.

Veel naturellen

Ik heb al een paar mooie kussens voor in de stoelen, bank en venterbank gekocht. Een uil in een winters landschap, een stoere kop van een rendier die ons indringend vanuit de stoel aankijkt en een prachtige vogel op een berkentak. Eigenlijk zijn die kussens toonaangevend voor de sfeer die we dit jaar in huis hebben. Veel naturellen, wittinten, natuurlijke materialen, houten accessoires, talloze kaarsen in wit-, grijs- en bruintinten, stoere items en heel misschien hier en daar een ietsepietsie kleur.

Van schelpjesroze tot glamourgrijs

Voor wie dit allemaal veel te ingetogen is, heb ik goed nieuws. Want volgens dé trendbepalende woonbladen in ons land kunnen de fans van kleur helemaal los rond de feestdagen: sprookjesrood, kristalblauw, schelpjesroze en glamourgrijs zijn dit jaar hot! Glitters mogen, door het hele huis, kleuren knallen je vanuit de boom tegemoet en die mooie blauwe en roze tinten zijn terug te vinden in subtiele en bijzondere accessoires (en kleding, let maar eens op als je gaat shoppen!). En het leuke is, de winkels liggen al helemaal vol met al deze mooie tinten, zowel qua kerstversiering als ‘gewone’ decoraties.

Decembervoorpret

Wacht dus vooral niet tot half december met het ‘winter- en kerstfeest-klaar’ maken van je huis. Want welke sfeer je ook aanspreekt, je kunt direct al beginnen met decoreren. Want daarin zit al de helft van het plezier. Heel veel decembervoorpret!