Huis herfstklaar! - Mart
Home / Stories / Huis herfstklaar!

Huis herfstklaar!

We kunnen nu toch wel echt stellen dat het herfst is. En dat is eigenlijk best fijn want dit is de periode waarin ik weer graag aan de slag ga in ons huis. Ik ben gek op de seizoenen, maar vind oktober tot en met maart de gezelligste maanden ín huis. Het is gewoon een heerlijke tijd om thuis te zijn en te genieten van de donkerste (en soms ook koudste en natste) maanden van het jaar.

Sfeer

Dit is ook de periode om die dingen aan te pakken waar ik in de zomer niet aan toe kom of geen zin in heb: bijzondere recepten uitproberen, woontips die ik uit de bladen heb gescheurd in huis toepassen, Pinterest afstruinen naar stylingtrucjes. Eigenlijk allemaal dingen die het huis warm en sfeervol maken.

foto5

Glitter en glans

Andere gordijnen misschien, nieuwe kussens sowieso, een dikker plaid op de bank, versieringen met wat glans. Variatie aanbrengen in je interieur en een andere sfeer neerzetten is zó gedaan met de juiste decoraties. Mooie beelden en stillevens creëren om naar te kijken en in te wonen, vergroten je woonplezier.

foto6

foto1

Persoonlijke smaak

Je kunt spullen uit het heden en verleden mixen en stijlen en sferen combineren zodat er een spannend beeld ontstaat en een echt persoonlijk interieur. Want persoonlijke smaak is wel heel belangrijk. Want met hoe je woont, je huis inricht en decoreert laat je, net als met je kleding, zien wie je bent; je kunt je met je interieur echt onderscheiden van anderen.

Lekker breien

Dit is dus hét seizoen om eens stevig uit te pakken in huis. Met leuke versieringen, robuuste en landelijke decoraties, stoere kandelaren, XL windlichten, mooi gedekte tafels, een nieuwe kelim en natuurlijke decoraties voor zowel binnen als buiten. En op een paar van die lange, donkere avonden of verregende zondagen is een grofgebreide poef, kussenhoes of stoer plaid zo klaar! Voorlopig kom ik zelf nog niet veel verder dan recht-averecht maar ik heb me voorgenomen om mijn breiskills dit najaar verder uit te brei(d)en.

foto8

Industriële kantje

Een stijl die mij wel aanspreekt (en waar ik pas iets over las) is de cool country stijl van het komende seizoen. Deze stijl is afgeleid van de landelijke stijl met een industriële edge. Denk hierbij aan industriële lampen en metalen design stoelen. Aangezien het herfst is, is warmte een must. Om dit aan deze stijl toe te voegen wordt er veel gebruik gemaakt van hout en schapenvachten die als versiering op stoelen of als tapijt op de vloer kunnen dienen. Must haves van deze stijl zijn een grote massief houten eettafel evenals een grote, zachte bank waar je heerlijk op kan loungen – comfort staat bij deze stijl namelijk vooraan in de rij. Ik ga alvast genieten!

(Bronnen: foto 1: tumblr.com, foto 2,3: foter.com, foto 4: martkleppe.nl )