Hout, om van te houden! - Mart
Home / Stories / Hout, om van te houden!

Hout, om van te houden!

Bron: STOCKHOLM-VITT.BLOGSPOT.CA

 
Ik ben dol op hout. De geur alleen al. En dan die mooie nerf, de stoere uitstraling en de natuurlijke warmte. Ok, misschien overdrijf ik een beetje. Maar de werkelijkheid ligt er niet ver vanaf. Hout is gaaf. Zeker in je interieur.

Hout wordt al van ouds af aan gebruikt in het interieur. Al in de Middeleeuwen bestond het meubilair uitsluitend uit houten items. Banken, stoelen, tafels, bedden: alles werd vervaardigd van hout. Niet zo gek natuurlijk, want hout is een van de oudste materialen ter wereld.

FOTO: refugemegeve.houzz.fr

Warmte en sfeer

Ook nu is hout nog steeds hot. En dat is niet zo gek. Hout is namelijk een tijdloos materiaal. Bovendien zorgt het op een natuurlijke manier voor sfeer en warmte in huis. En het is ook nog eens goed te combineren met heel veel andere (natuurlijke) materialen. Ook qua kleur is hout altijd goed te matchen. Of je nu kiest voor een klassieke en warme kleur of een hippe, wat opvallender kleur, hout past altijd.

FOTO: IKEA.NL

 

Houten accessoires

Naast houten meubels, zijn er ook steeds meer houten accessoires te vinden. Praktische spulletjes, zoals een snijplank of een dienblad, tot accessoires die je prachtig neer kunt zetten, zoals een oud houten element, een schaal of een krukje.

FOTO: ACHTERHUIS.NL

 

Combineren van houtsoorten

De tijd dat je het maar bij één houtsoort hoorde te houden zijn allang voorbij dus mix er gerust op los. Houd echter wel de balans in de gaten. Regel is dat wanneer je meerdere houtsoorten in combinatie met meerdere kleuren gebruikt, het geheel al snel rommelig en chaotisch kan ogen. Tenzij je van wat chaos houdt, is het daarom belangrijk dat wanneer je een inrichting hebt met veel verschillende kleuren en prints, je het aantal houtsoorten beperkt houdt. Mocht je toch graag meerdere houtsoorten in je interieur willen combineren, houd dan de rest van je kleurenpalet ingetogen. Kies voor neutrale tinten en rustige materialen.

EVASION MEGEVE / RAQUEL NEVOSA NEVARRO

 

Houten wand

Ben je net zo dol op hout als ik ben? Dan is het misschien leuk om eens lekker te experimenteren met hout. Zo kun je tegenwoordig een wand ‘behangen’ met oude planken of gebruikt hout. Doordat de planken zijn voorzien van handige plakstrips, heb je dat houten wandje in je kamer zo gefixt. Gaaf en ook nog eens uniek. Je kunt het plakhout toepassen op stucwerk, granol, gips, steen, kunststof, beton en hout. Leuke bijkomstigheid; Doordat het plakhout gemaakt is van echt gebruikt hout, is het nog duurzaam ook. Altijd fijn!

Heb jij nog meer leuke ideeën voor hout in je interieur? Laat het weten via onze Facebook-pagina. We kunnen altijd nieuwe en inspirerende ideeën gebruiken!