Hippe herfstkleuren - Mart
Home / Stories / Hippe herfstkleuren
herfstkleuren interieur

Hippe herfstkleuren

Foto: cupcakes & kale Chips

De herfst roept bij mij altijd weer heerlijke herinneringen op. Uren rondstruinen in het bos, met een plastic zak bungelend aan je arm, op zoek naar kastanjes en eikels, om die vervolgens thuis om te toveren tot spinnenwebben, egeltjes of poppetjes. De keukentafel vol met bladeren, beukennootjes en mos, omdat er natuurlijk ook een echt herfststuk gemaakt moest worden. Nu, jaren later, heb ik nog steeds diezelfde verzamelzucht in de herfst. Eikels, kastanjes, beukennootjes en mos; het moet allemaal mee naar huis, om te verwerken tot dat ene mooie herfststuk of dat leuke herfsthoekje.

In je interieur valt er tijdens de herfstmaanden ook weer van alles te veranderen. De lichte zomerkleuren maken plaats voor oker en mosgroen, de kaarsen worden weer van stal gehaald en de plaids uit de kast getrokken. De mannen gaan op pad voor haardhout, en ik scharrel vaak mee, op zoek naar de mooiste houtblokken, om te gebruiken als decoratie in huis.

herfstmaanden interieur

Foto: tumblr.com

Cognac en roestbruin

Ik geef het ruiterlijk toe; de herfst is helemaal mijn jaargetijde. Zeker als het gaat om de favoriete herfstkleuren van dit jaar; roestbruin, cognac, dieporanje en oker. Nieuwe favoriet is grenadine; een warmrode kleur die eerder neigt naar het oranje dan naar het paars. Prachtig te combineren met de paarsige portkleur, donkergrijs en het warme donkerblauw dat ook helemaal hip is dit najaar.herfstquote interieur

Foto: weheartit

Lemon Curry

Nieuw dit jaar is de Lemon Curry kleur; een diepe goudgele kleur, die een beetje neigt naar oker. Een kleur die eenvoudig in je huis te brengen is, als je houdt van een creatieve schwung in je huis. Probeer eens te combineren met jeansblauw of cognac; zeker weten dat je een voltreffer hebt.

lemmon curry als herfstkleur interieur

Foto: Westwing

Groen

In de zomer was groen helemaal hot and happening. Niet zo gek, want het warmgroen brengt de natuur weer helemaal dichtbij. Groen is dan ook een blijvertje; de kleur wandelt geruisloos vanaf zomermoodboards, de herfstmoodboards binnen. Leuk om een keer uit te proberen op een verloren wandje.

groen als herfstkleur interieur

Foto: amara.com

Aardetinten

Terra cotta, kopertinten, piment, roest, koraal. Deze aardetinten zijn echte blijvertjes. Elk jaar zie je ze weer in verschillende vormen opduiken. Het zijn de intense kleuren van een zonverwarmde dag aan het begin van de herfst, de bladeren zijn al gekleurd, het koren is rijp, de noten zijn klaar om te rapen. Je kunt de kleuren bijna ruiken en proeven. Een ding is duidelijk; als je échte warmte je huis binnen wilt halen, kun je prima aan de slag met deze prachtige kleuren. En wees eerlijk; wat heb je te verliezen? Een wandje is zo weer overgeschilderd.

aardetinten als herfstkleuren interieur

Foto: Reflejos de Miterra

Passé

Zo, jij hebt de hippe herfstkleuren weer in huis. Maar let op dat je de plank nu net niet misslaat; er zijn namelijk ook altijd weer een paar kleuren die inmiddels passé zijn. Dit keer zijn de pastel en poedertinten uit de gratie geraakt. Beetje pijnlijk is dat wel, want de zachte kleuren zijn door veel mensen in het hart gesloten. Ook aan de kopertrend komt nu echt een einde. Koper was voor een aantal jaar dé metallic in huis, maar dat tijdperk is nu echt voorbij. Hetzelfde geldt trouwens voor wit marmer, dat ook steeds meer gaat verdwijnen.

Lef!

Warme kleuren, warme materialen, dat is de herfst van 2017. Ok, het vraagt een beetje lef, maar daar helpen wij je natuurlijk graag bij. Durf jij de stap naar een kleurrijk interieur nog niet helemaal zelf te maken? Maak dan snel een afspraak met een van onze interieurstylisten. Dan maken we samen een prachtig kleurenplan voor jouw huis.