Hetzelfde huis, nieuw interieur - Mart
Home / Stories / Hetzelfde huis, nieuw interieur

Hetzelfde huis, nieuw interieur

Onlangs ging ik voor een binnenkijkreportage naar Netty. Ze woont met haar echtgenoot al heel wat jaren in een schattige cottagewoning in het westen van het land en had vorig jaar besloten dat het tijd werd voor een ander huis. Het liefst een loft, met veel licht en ruimte…

Ze keek iedere dag op Funda, verslond de folders van de makelaars en ging zo nu en dan voor een bezichtiging op pad. Maar het was het allemaal net niet. Het was of te klein, of te duur of met te veel verbouwingen en bijkomende kosten in het vooruitzicht. Dus besloten ze te blijven zitten waar ze zaten en in hun eigen huis aan de slag te gaan met een verbluffend mooi resultaat!

Metamorfose

Het is een iets wat we dat de laatste tijd vaker zien. Mensen die eerst het idee hadden te gaan verhuizen, besluiten vanwege de mindere rooskleurig economische vooruitzichten om lekker in hun eigen huis te blijven wonen en dat van boven tot onder aan te gaan pakken. Dat kan, net als Netty en haar man, door te beginnen met een metamorfose van de zolder en te eindigen met een compleet nieuwe keuken. Maar je kunt het natuurlijk ook kleinschaliger aanpakken. Door een ruimte onder handen te nemen, maar dan ook écht goed. Bijvoorbeeld de woonkamer.

Nieuwe woonstijl

Bedenk vooraf aan welke meubels of woonitems je gehecht bent en neem van de overige spullen afscheid. Zo begin je echt opnieuw, in een compleet frisse kamer, met niet alleen een nieuw interieur, maar wellicht ook een compleet nieuwe stijl. Want wat is het geval met af en toe iets nieuws kopen? Het blijft dan lastig om die ene stijl, die je al zo lang voor ogen hebt, te realiseren. Het wordt niet echt een geheel. Terwijl dat wel het geval is als het in een keer goed aanpakt.

Moodboard maken

Maak van tevoren een moodboard van foto’s, knipsels, plaatjes met daarop de meubels, kleuren, stoffen en verven die jij mooi vindt en ga gericht op pad. Begin met het bepalen van nieuwe zitmeubels, kasten, de juiste verlichting en raamdecoratie en bepaal vervolgens welke kleur je op de muren wilt hebben, wellicht met een wand behang voor een spannend accent. OM je een handje te helpen, hebben wij de beste sites om online een moodboard te maken op een rijtje gezet.

Compleet nieuw interieur

Het leuke van zo’n complete make-over van een kamer, is dat je weliswaar in hetzelfde huis bent blijven wonen, maar wel een compleet nieuw interieur hebt! En eigenlijk voelt dat ook alsof je in een ander huis woont! En zeg nu zelf, het is misschien een week of wat hard werken, maar dat is toch nog altijd beter dan de stress die het verkopen van je huis tegenwoordig met zich mee kan brengen?”