Het mooiste kersthuis - Mart
Home / Stories / Het mooiste kersthuis

Het mooiste kersthuis

Drukke decembermaand

Het klinkt ontzettend cliché maar het is alweer de laatste maand van het jaar. December…het is voor ons gezin de drukste maand van alle twaalf. Het lijkt wel of we iedereen, familie en vrienden nog even voor het einde van het jaar willen ontmoeten. Het liefst in het weekend gezellig samen borrelen, lange wandelingen maken, winterse stoofpotten koken en samen opeten. En dan moeten de feestdagen nog beginnen.


Foto: Homedeco.nl

Onbenullige vragen

Eigenlijk vind ik de periode vóór de feestdagen soms leuker dan de dagen zelf. Nadenken hoe, met wie en waar we de kerstdagen zullen doorbrengen. Gaan we naar de nachtmis, bij wie drinken we daarna de warme chocolademelk. Hoe gaan we het huis versieren, wat trekken we aan, wat we eten tijdens de kerstdagen en hoe zullen we dit jaar de tafel dekken? Ik weet het, het zijn totaal onbenullige vragen, er zijn tal van belangrijkere vragen die een mens zich zou moeten afvragen, maar toch…


Foto: Hillaryshome.nl

Geen gekkigheid

Ik heb het al eerder verteld in mijn ‘laatste maanden van het jaar blogs’ dat ik niet zo van de kersttrends ben. Ik bezoek meestal wel een kerstshow, maar ik kom eigenlijk zelden met iets nieuws thuis. Ik houd niet zo van paarse kerstballen, grote ho-ho-ho roepende Kerstmannen of sneeuw spuitende fonteinen voor in de tuin. Toen mijn kinderen nog klein waren, ging ik vaak met ze naar een groot tuincentrum om te kijken naar de talloze dorpjes in oud-Engelse stijl, met rondrijdende treintjes, skipistes, kerstkermis, noem het maar op. Tot een vriendin mij erop attendeerde dat een inwoner van ons dorp zijn complete huis in december inrichtte met dit soort dorpjes. En dat heel veel mensen dáár ’s avonds voor het raam stonden om naar binnen te kijken…


Foto: Lizmarieblog.com

Kerstgroen

Inspiratie voor een mooie kerst doe ik meestal op door te kijken wat de betere of bekende merken en winkels hebben bedacht. Ingetogen, chique, Scandinavisch, niet al te veel gekke kleuren, kerstgroen, geurende eucalyptus. Daar kan ik dan weer wel ontzettend enthousiast van raken. Ook de grotere merken komen ieder jaar met kersttrends en –thema’s.


Foto: IKEA

Scandinavische kerst

IKEA heeft al een paar weken de nieuwe kerst-winter-collectie in de winkels uitgestald en ik moet gezegd: prachtig! Het is heel erg Scandinavisch en eigenlijk zit er voor elke smaak en interieurstijl wel iets moois bij. Je ziet bij het Zweedse woonwarenhuis veel rood met wit, veel verschillende soorten kerstballen, mooi spul om je tafel mee te decoreren en ontzettend veel mooie feestverlichting. Niet alleen voor in de boom maar ook voor bijvoorbeeld boven de tafel, in je vensterbank of een ander plekje in huis.


Foto: Rivièra Maison

Lang tafelen

Bij Rivièra Maison hopen ze iedereen te inspireren tot lang tafelen met een overheerlijk kerstdiner en veel cadeautjes onder de kerstboom. Je kunt bij RM kiezen voor een traditionele kerst of een met glitters, veren en parels. Denk aan een lekkere plaid waar je lekker onder weg kruipt, warme chocolademelk, zachte kussens en klaar ben je! Een andere trend van RM is mystic nature. Stoere, aards en robuuste materialen, zoals steen, hout en denim in combinatie met koele kleuren zoals sneeuwwit, blauw en turquoise.


Foto: Intratuin, Louis Lemare

Glitters!

Intratuin toonde onlangs hun kersttrend Winter Picnic, een enigszins klassiek aandoende trend, met warme, traditionele kleuren als rood en groen in combinatie met glitters en fantastische kerstballen! Je waant je met deze kersttrend dan ook in een winters bergchalet waar hout de boventoon voert en de versiering groen, rood afgewisseld met sneeuwwit en zilver is. Dat combineren ze dan met glitters, kerstmannetjes en andere figuren voor in de boom. Een beetje traditionele kerst eigenlijk maar dan met een hedendaagse touch!


Foto: Intratuin, Louis Lemare

Overal kerst!

Kortom, kerst is veel meer dan een boom in huis halen. Het betekent, voor de liefhebber, dat je alle hoeken en gaten van je huis onderdompelt in kerstsferen.