Het kleinste kamertje - Mart
Home / Stories / Het kleinste kamertje

Het kleinste kamertje

Het kleinste kamertje in huis is eigenlijk een puur functionele ruimte. Toch loont het de moeite om er een gezellig hokje van te maken.

Het kleinste kamertje in huis is eigenlijk een puur functionele ruimte. Toch loont het de moeite om er een gezellig hokje van te maken. Want soms kunnen een paar minuutjes decoratiewerk, zorgen voor een heerlijk momentje van afzondering.

Landelijk toilet

Landelijk toilet

Landelijk toilet

Om rust in je huis te creëren, kies je voor één stijl. Deze stijl zie je terug in de accessoires, de meubels en de kleuren op de muren. Het is daarom het mooist om deze stijl ook door te trekken naar het toilet. Want ook al is het maar een klein hokje, je brengt hier heel wat momentjes door. Je kunt deze momentjes ook zien als mogelijkheden om even tot jezelf te komen. Even een paar minuten rust. Een mooi ingericht toilet, kan bijdragen aan die rust.

Rustiek toilet

Rustiek toilet

Het is daarom belangrijk om hier bij je materiaalkeuze rekening mee te houden. Een toilet met talloze kleurrijke tegeltjes, oogt vaak onrustig en chaotisch. Kies daarom bijvoorbeeld voor een ruwe muur van natuurstenen wandtegels. Dit geeft je toilet een direct een stoere en eenvoudige uitstraling. Ook erg leuk; een muur van tadelakt of onafgewerkt beton. Met deze stoere afwerking heeft jouw toilet direct een eenvoudige en landelijke look. Combineer dit met een paar eenvoudige oud houten planken tegen de muur of oud houten krukje naast het toilet. Leg hier een paar toiletrollen, doekjes of eenvoudige woonaccessoires, en je toilet is omgetoverd tot een waar zen-paradijsje.  

Opberghoekjes

Opberghoekjes

Opberghoekjes

Het toilet is de ideale plek voor de gasten om eens even lekker rond te kijken. Een paar eenvoudige eyecatchers op een speciaal daarvoor gecreëerd plekje, maken van je toilet direct een klein museumpje. Denk aan een klein schilderijtje, wat oude foto’s in stoere lijstjes, of een stel emaillen bordjes met leuke teksten. Maar ook een paar stompkaarsen in combinatie met een eenvoudige tak, doet het altijd goed. Het draagt allemaal bij aan een ontspannen toiletbezoek. 

Accessoires

Accessoires

Accessoires 

Hou het trouwens wel eenvoudig. Een overvol toilet kan erg chaotisch en onrustig overkomen. Zorg daarom voor enkele passende accessoires in dezelfde stijl. Je kunt hierbij een thema of materiaalsoort kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een nautisch thema. Een paar schelpen, wat veren in een stolp, en een oud touw om je toiletrollen aan op te hangen. Maak je een keuze voor een specifieke materiaalsoort, dan kun je denken aan een oud houten kom met wat zeepjes, houten haken voor de handdoek en een klein houten krukje met wat tijdschriften. De keuze voor een specifiek thema of materiaalsoort, geeft je toilet een chique, maar ook rustieke look. 

Wat doen we met toiletrollen?

Wat doen we met toiletrollen?

Wat doen we met de toiletrollen?

Lastig is dat; die reserverollen. Natuurlijk kun je ze gewoon op een toiletrolhouder stapelen, maar het is leuker om ze op een creatieve manier op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan een draadstalen mand. Deze zijn tegenwoordig bij veel woonwinkels verkrijgbaar. Stapel de toiletrollen erin; en je hebt een prachtige én stoere blikvanger. Ook een leuk idee; zoek een losliggende tak in het bos en zet daar de wc rol op. Origineel en bijzonder als accessoire in je toilet. Let wel even op dat je een rol meeneemt als je op pad gaat. Dan kun je gelijk meten of je tak wel de juiste maat heeft.  

Over Anne-Mette

Anne-Mette is actief freelance  journalist en huisvrouw. Ze schrijft o.a. teksten voor woonblogs, woonwebsites, het Mart Magazine. Ze laat, samen met haar man, de komende tijd een nieuw huis bouwen. Ze schrijft op een originele wijze over haar ervaringen en haar zoektocht naar meubels e.d.