Gordijnen of luiken? - Mart
Home / Stories / Gordijnen of luiken?

Gordijnen of luiken?

Wit saai? Integendeel. Wit is een prachtigte neutrale kleur en je kunt er bovendien alle kanten mee op. Het combineert in principe met alle kleuren in je interieur.

Daarnaast zijn er talloze wittinten verkrijgbaar. Reden genoeg om te kiezen voor lichte raamdecoratie.

Soorten raambekleding

Over raambekleding bestaan veel vooroordelen. Veel mensen krijgen de kriebels van rolgordijnen en associëren luxaflex met  kantoorpanden. Maar niets is minder waar! Er zijn veel verschillende soort raambekleding mogelijk. Gemaakt van zachte stoffen, verkrijgbaar in honderden kleuren, verduisterend of slechts tegen inkijk, kamerbreed of voor een klein zolderraam. Orienteer je dus eerst goed voordat je een beslissing neemt. 

raambekleding

Witte gordijnen

Met witte gordijnen creëer je direct ruimte en licht. Je kunt kiezen voor transparante gordijnen die de inkijk overdag tegengaan. Maar je de witte gordijnen natuurlijk ook gebruiken als knusse overgordijnen voor de donkere avonden. Zorg dan wel dat je een stevige witte stof kiest, waar je verduisteringsgordijnen achter laat maken. 

Raambekleding met persoonlijk tintje 

Geef raambekleding een persoonlijk tintje. Bijzondere borderranden of brede zijbiezen, uitgevoerd in een andere stof, zorgen ervoor dat je gordijnen een persoonlijk tintje krijgen. Er zijn tegenwoordig vele mooie afwerkingen mogelijk. Een prachtig alternatief voor gordijnen zijn overigens houten luiken met linnen panelen. Het licht van buiten wordt gefilterd, wat zorgt voor een warm gevoel.

slaapkamer gordijnen

Raamdecoratie in de badkamer

Raamdecoratie kan overigens ook gewoon in de badkamer! Er zijn verschillende producten met een speciale coating  tegen vuil, vocht en bacteriën. Ook handig voor de keuken, waar raamdecoratie snel vet wordt.

raamdecoratie badkamer