Goed geshopt: Koper! - Mart
Home / Stories / Goed geshopt: Koper!

Goed geshopt: Koper!

Ik ben eens even in de geschiedenis van koper gedoken, je weet wel, de materiaalsoort die al weer een tijdje helemaal hot & trendy is.

Naast allerlei technische weetjes las ik dat koper, samen met goud, de oudste voor ons bekende metaalsoort is. De historie van koper gaat terug naar 10.000 jaar geleden! Toen was het ook al een hip en erg gewild materiaal en werden er bijvoorbeeld kralen van gemaakt. Dus vind ik het extra leuk dat we koper nu weer terugzien in het interieur.

Hard materiaal, zachte sfeer

Hoewel ik niet met iedere trend meewaai en ook niet gillend enthousiast wordt van al het hippe en trendy nieuws op interieurgebied, over deze kopertrend ben ik toch behoorlijk enthousiast geworden. Want hoewel koper hard is qua materiaal, heeft het een kleur die heel warm aandoet en je huis echt sfeer geeft. En koper is geweldig mooi te combineren met tal van kleuren.

Koper

Koper accesoires

Ton-sur-ton

Natuurlijk met zwart en wit, maar ook met taupe en beige. En koper combineert fantastisch met de pasteltinten die nu zo in zijn. Neem bijvoorbeeld een koperen hanglamp voor boven de eettafel. Die wordt extra mooi als er op de tafel een schaal van hetzelfde materiaal staat met daarop een mix van kaarsen in bijvoorbeeld roze ton-sur-ton tinten. Wil je een wat stoerdere combi? Combineer koper dan ook eens met metalen en houten items.

Koper stoelen

Koperen kraan

Bij koperen interieuritems denk ik vaak aan lampen, dat komt denk ik omdat je die tegenwoordig veel ziet. Maar koperaccenten zijn natuurlijk op tal van manieren toe te passen. In de keuken kun je denken aan een koperen kraan. Op de website van henkmade zie je onder het kopje Kranig hele stoere exemplaren. En neem ook eens een kijkje op dewiltfang zij verkopen eenvoudige maar oh zo mooie koperen buitenkraantjes die erg leuk staan bij het wasbakje in je toilet.

Koper

Koper koken

En wat denk je van koperen pannen? In klassieke interieurs hangen ze vaak aan een rek aan het plafond, maar wie voor een wat hippere stijl kies, kan ook een mooi houten rek (eventueel wit of zwart geverfd) aan je muur bevestigen en de pannen daar met grote of kleinere vleeshangen aan ophangen.

Alles kan

Koperen interieuritems geven een warme uitstraling aan een licht interieur. En hoe je dit materiaal ook toepast, het is altijd goed.  Want dat is het leuke van wonen…alles kan en alles mag!