Gezocht: sfeervolle vakantiehuisjes - Mart's Blog - | Martkleppe.nl

Gezocht: sfeervolle vakantiehuisjes

scandinavisch-vakantiehuis-jpeg

Ik kijk op internet heel erg graag naar te koop staande recreatiewoningen, die rond de zomermaanden in grote getalen worden aangeboden, of op websites waar vakantiehuisjes te huur staan.

En ik verbaas me er telkens weer over dat mensen hun tweede huis vaak zo ongezellig inrichten.

Mistroostig gevoel

Jaren geleden huurden mijn echtgenoot en ik (toen hoogzwanger van ons tweede kind) een huisje in Friesland. Bij binnenkomst overviel me direct een mistroostig gevoel. Een donkerbruin eikenhouten bankstel met leren, versleten kussens, tinnen kraantjeskannen, eikenhouten kastjes en een dito eethoek.

Toeristenbestendig

Hadden we ons maar beter voorbereid. Want hier stond echt het afgedankte interieur van thuis of misschien wel de erfenis van opa en oma die niemand wilde hebben en dus maar in het vakantiehuis werd neergezet. Om alles nog ongezelliger te maken hingen er verticale lamellen voor de ramen, lag er vaalblauw projecttapijt op de begane grond en zeil op de bovenverdieping. Alles zeer toeristenbestendig en heel erg ongezellig.

Fijn thuis

Gek is dat toch, dat het interieur van een tweede huis voor veel mensen een stuk minder belangrijk is dan dat van hun hoofdhuis. Terwijl ik juist denk: in je vakantiehuis moet het minstens zo fijn en leuk zijn als thuis. Want daar wil je kunnen ontspannen en genieten. Dus waarom zou je er dan de spullen neerzetten waar je thuis al jaren op bent uitgekeken?

Sfeervol, hip of landelijk

Wanneer ik tegenwoordig een vakantiehuis zoek voor ons gezin, google ik niet alleen op de regio, het aantal personen en of de hond mee mag. Maar ook op de woorden sfeer, stijlvol en interieur. Want er zijn gelukkig uitzonderingen. Mensen die een vakantiehuis kopen, opknappen en trendy, hip of landelijk inrichten. En het wordt bijna een sport om die op te sporen op internet.

Sfeervol vakantiehuis

Vakantiehuis plus+

Ik bewaar ze onder mijn favorieten met in mijn achterhoofd het idee dat we er wellicht ooit nog eens heen gaan. Maar heel vaak bekijk ik die huizen ook om inspiratie op te doen voor thuis, een artikel voor een tijdschrift of voor leuke, nieuwe winkeladresjes in een voor mij onbekende omgeving. Want het leuke van deze vakantiehuiseigenaren is dat ze super trots zijn op hun huis en de inrichting en daarom vaak zo aardig zijn om hun favoriete shopadressen te delen. En dat zijn vaak van juweeltjes van winkels, ergens op het platteland, op een plek die ik zelf nooit zo maar zou hebben gevonden.

vakantiehuis

Ontdekking!

Zo heb ik laatst twee geweldig ‘nieuwe’ vakantiehuisjes ontdekt. Op super locaties (een in het bos in Friesland, de ander aan de kust in Zeeland.) De inrichting verschilt als dag en nacht, maar ik werd van beide heel erg blij. Ik geef jullie de websites van de huisjes door. Wie weet zit er een tussen waar je zelf wel een lang weekend of een weekje door wilt brengen of bieden ze inspiratie voor thuis.

Vakantiehuis bij zee Vakantiehuis

Vintage en Scandinavisch

Het Boshuis Nijhildenberg is een prachtig houten vakantiehuis in het Drents Friese Wold. Het heeft een supergezellige houtkachel en een even zo fijne inrichting dat een beetje Scandinavisch aandoet, met van die leuke rendierkussens en veel witte meubels. En de eigenaresse heeft tal van winkel- en brocantetips! http://boshuisnijhildenberg.nl

Het andere huis Bij Neeltje, ligt in Zeeland. Een stukje rijden, maar je waant je echt aan een zuidelijke rivièra want dit stukje van Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland! Bij Neeltje is een beetje vintage ingericht, met hip behang, een frisse keuken en een prachtig Zeeuws tafereel op de muur. www.bijneeltje.nl

Twee huizen die mij thuis al een heerlijk vakantiegevoel geven. Ik hoop jullie ook!

Reageer

 • M.van der Veen
  24 februari 2017

  Hallo Wilma,

  Leuk stukje over vakantiehuisjes!
  Zelf verhuur ik mijn woudhuisje als vakantiewoning, en vind het altijd heel fijn als de gasten zeggen dat het voelt als een warme deken :)

  Vriendelijke groet,
  Marian

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  2 maart 2017

  Ha Marian,

  Bedankt voor je reactie en fijn dat jouw gasten ook zo enthousiast zijn.

  Beantwoorden
 • Rene Schwarte
  20 april 2017

  Hoi Wilma, wat een leuk artikel en zo herkenbaar! We hebben zelf 2 groepshuizen met extra's als Bioscoop en Jacuzzi in Duitsland die we gezellig en mooi hebben ingericht, je vindt ze op WesterwaldVakantieVilla.nl en OstfrieslandVakantieVilla.nl

  We vinden het altijd heel fijn om te horen dat onze gasten het fijn hebben daar,
  Met vriendelijke groet,
  Rene

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  5 mei 2017

  Dag Rene, bedankt voor je leuke en spontane reactie. Het is inderdaad een tevreden klant waar het om gaat. Jullie ook succes toegewenst !

  Beantwoorden
 • Esther
  25 juni 2017

  Dag Wilma,
  Ik ben het volledig met je eens!! Zo vaak treffen wij een troosteloze verouderde afgedankte inrichting aan in huisjes of B&B.
  We zijn nu zelf op zoek naar een vakantiewoning om te kopen, kan niet wachten om deze smaakvol in te richten en ieder hoekje sfeervol en comfortabel te maken.

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  27 juni 2017

  Dag Esther,

  Bedankt voor je reactie en succes toegewenst in het vinden van een vakantiewoning !

  Beantwoorden
 • Anneke
  9 december 2017

  Dag Wilma. Wat een leuk artikel. Wij verhuren sinds kort ook onze vakantiewoning voor 2personen. Onze gasten voelen zich er gelijk thuis. Groetjes Anneke

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  12 december 2017

  Ha Anneke, Bedankt voor je spontane reactie !!

  Beantwoorden
 • Marie-Jeanine Oostdijk
  6 maart 2018

  Hoi Wilma, wat een ontzettend leuk stukje! En wat leuk dat een woning die wij verhuren ook genoemd wordt! Helaas zien we dat de link niet meer naar de juiste website gestuurd wordt. Hierbij de link naar de woning Bij Neeltje (De Ruiser 2): https://www.recreo.nl/nl/vakantiewoning/vakantiebungalow-de-ruiser-2#verblijf
  Graag ontvangen we jullie nog een keertje in een van onze vakantieverblijven!

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  6 maart 2018

  Ha Marie-Jeanine, altijd leuk om je woning voorbij te zien komen, maar dan wel met de juiste link natuurlijk! Bedankt voor je oplettendheid en we hebben de link inmiddels aangepast! ;)

  Beantwoorden