Gezocht: een eigen stijl! - Mart
Home / Stories / Gezocht: een eigen stijl!

Gezocht: een eigen stijl!

“Wat heb jij een leuk werk!” is de reactie die ik meestal krijg als men hoort wat ik voor de kost doe…

Ik ben redacteur en maak reportages voor heel veel bekende woonbladen, waaronder het Mart magazine. Het grootste deel van de tijd maak ik binnenkijkreportages, shoppingroutes, ga ik naar interieurbeurzen, interview ik ontwerpers en bezoek ik af en toe Bekende Nederlanders om te zien hoe zij wonen.

Binnengluren

Dus ik beaam volmondig: Ja, ik heb erg leuk werk! Want dat wat ik vroeger ‘s avonds deed, als het donker was nog even een blokje om lopen om bij de mensen in m’n dorp naar binnen te kijken, doe ik nu legitiem in heel Nederland. Het is wel zo dat mijn beeld van ‘hoe woont Nederland’ er niet realistischer op is geworden. Want ik kom alleen maar in de mooiste, perfect gestylde huizen, bij mensen die precies weten wat ze willen.

Eigen stijl bepalen

En iedere keer denk ik: dit wil ik ook. Kom ik in een vrolijk, kleurrijk huis, dan haal ik direct op de terugweg kleurstalen in de winkel. Ben ik in een sober-chique huis dan denk ik: zo’n stijlvol, donker interieur past echt bij ons. Gaan we in een landelijke boerderij aan de slag dan wil ik ook een warm en sfeervol huis met een AGA cooker en schapen in de tuin. Kortom: ik vind heel veel mooi en een ‘eigen’ stijl bepalen vind ik lastig.

Andere bank

Na een paar weken constateer ik dat bij mij thuis gewoon alles bij het oude is gebleven. De muren hebben nog steeds dezelfde kleuren, bank en stoelen (inmiddels rap aan vervanging toe maar daarover later meer) staan er al een tijdje en ook m’n oude tafels en spiegels stammen uit mijn beginperiode van ‘serieus met het interieur bezig zijn’ en die schapen in de tuin, daar hebben we helemaal geen ruimte voor!

Nieuwe accessoires

Ik zet alles wel zo nu en dan anders neer en verander regelmatig de accessoires: nieuwe kussens, kaarsen, potten, een paar mooie takken of ’n schaal kastanjes doen wonderen. Met een bos pioenrozen wordt het direct romantischer en een betonnen pot met daarin een stuk of wat grote dennenappels scheppen direct een ander sfeertje.

Interieuradvies

Maar wat nu echt mijn stijl is? Ik weet het nog steeds niet. Misschien is het tijd voor een interieuradvies. Voor iemand die gewoon blanco ons huis binnenstapt, mij aanhoort en zegt: oh, maar jij bent een type voor zus & zo. Heerlijk lijkt me dat. En dan gericht op pad voor die fijne fauteuils, de bank waar het hele gezin op past en de juiste verlichting. Wie weet doen we het gewoon een keer. Ik houd u op de hoogte!”