In geuren en kleuren - Mart
Home / Stories / In geuren en kleuren

In geuren en kleuren

Vochtige dennenbomen, zilte zeelucht, pas gemaaid gras, kamperfoelie in de tuin, broodjes in de oven of filterkoffie, gewoon gezet in zo’n ‘ouderwets’ apparaat. Een vleugje van een van deze geuren kan je in gedachten terug laten gaan naar ontmoetingen, gesprekken, wandelingen of een gebeurtenis van ik weet niet hoe lang geleden. Geuren zijn nostalgisch omdat ze continue herinneringen oproepen.

Buurvrouws borders

De zomermaanden zijn sowieso maanden waarin geuren, met name buiten voor het oprapen liggen. Neem bijvoorbeeld de borders in de tuin van onze oude buurvrouw. Die staat de hele zomer vol met bloeiende bloemen die een scala aan geuren (en kleuren) verspreiden: fris, kruidig, bloemig, muskus- en harsachtig. ‘Wat een geluk’ denk ik als ik daar ben, dat niet iedereen de tuin vol heeft liggen met tegels en grint en maar een of twee bloemsoorten.

Geuren-en-kleuren-in-huis

Kruiden in huis

Komen we op een volgend gevoelig punt: bloemen in huis. Hoe vaak wij binnenkijkreportagemakers het horen: ‘Bloemen heb ik nooit in huis want daar houd ik niet van.’ Ik weet het, dit hoort bij een bepaalde interieurstijl, maar toch, bloemen en planten zijn volgens mij een echte must have (en al een hele tijd ook een echte trend!). Geurige hyacinten en narcissen zijn in de koude maanden een voorbode van de komende lente. En haal je in de zomer takjes rozemarijn, lavendel, bloesem, jasmijn of rozen uit je tuin (of die van de buurvrouw…) en zet je het in een potje op tafel dan verspreiden binnenshuis hun heerlijke geuren in een mum van tijd.

Vitaal-huis

Kleur in de vaas

Verse bloemen zoals allium, lupine, roos, ranonkel, dahlia en ridderspoor vormen geweldige combinaties. Ook als je van elk soort maar een tak in de vaas zet; het staat geweldig op je zomerse tafel. Voeg er een takje eucalyptus aan toe en zo samen in een vaas verspreiden ze al snel een heerlijke, natuurlijke geur in je kamer of slaapkamer.

Kleur-in-je-vaas

Zeep en rozenwater

Absoluut geen bloemen in huis? Koop dan voor in de keuken, badkamer en de wc mooie, geurende zeep van een goede kwaliteit. Bezoek de website van B Natural eens, waar je eerlijke en heerlijke verzorgingsproducten kunt kopen, waaronder sobere zepen. En misschien is het een idee om lavendel- of rozenwater (koop je gewoon bij de drogist) in huis te gebruiken? Giet dit in een glazen parfumflesjes en sprenkel het na het douchen over je heen en… spuit rozenwater na het verschonen van de lakens (of voordat je gaat slapen) op je bed. Garantie voor een urenlang fris ruikende slaapkamer.

Vitaal huis

Geuren prikkelen je zintuigen, ze versterken je intuïtie en werken stimulerend. Kleuren maken je dagelijkse leven behaaglijker én levendiger. Samen vormen ze een vitaal element dat je huis vorm en karakter geeft!