Geel, de kleur van de zon - Mart
Home / Stories / Geel, de kleur van de zon

Geel, de kleur van de zon

Geel is hip! En dat is nieuw. Want lange tijd was het not done om deze sprekende kleur in je huis te hebben.

De kleur deed immers vooral denken aan de jaren zestig, waarin geel, oranje en bruin de hoofdrol in het interieur speelden. Na jaren de kleur te hebben genegeerd zijn de interieurdesigners toch weer terug bij deze felle kleur. Geel is namelijk prachtig te combineren met wit, en geeft een bijzonder effect aan natuurlijke materialen, zoals riet, bamboe en hout. Bovendien is geel dé kleur van de zonnige zomer. Welkom back geel!

geel de kleur van 2015

Geel in je badkamer

Zon, zee en geel!

Als ik aan geel denk, denk ik aan zon, zee en strand. Het is dan ook niet zo gek dat in de zomer mijn huis zich langzaam vult met geelgekleurde items. Zo heb ik recent een paar oude stoeltjes op de kop getikt die ik knalgeel heb geverfd. Ze staan nu te pronken aan mijn houten tafel en elke keer als ik erlangs loop, voel ik me helemaal happy worden. Dat geldt trouwens ook voor mijn knalgele Le Creuset fluitketel. Ik heb het exemplaar een tijdje geleden in een klein kookwinkeltje in Deventer op de kop getikt. Een betere aankoop had ik niet kunnen doen. Het kleine gele keteltje bewijst me dagelijks een grote dienst door een glimlach op mijn lippen te toveren door de te gekke kleur. Genieten dus!

Gele stoelen

geel

Gave combi: geel en zwart

Hoewel geel lange tijd als een ‘eenling’ werd gezien, hebben interieursontwerpers inmiddels de smaak goed te pakken. De kleur is namelijk, net als goud prachtig te combineren met zwart. Zeker in een stoere, industriële omgeving, kan een geel voorwerp een echte eyecatcher zijn. Zorg overigens niet voor een overdaad aan gele items in je interieur. Dat vermindert het blikvanger-effect.

geel en zwart in je interieur

Je moet het maar durven!

Ik ben het met je eens; deze gele keuken is misschien wat veel van het goede. Maar zeg nou zelf; hij is wel enorm leuk. Door de donkere achterwand krijgt de keuken alle aandacht die hij verdiend heeft. Kopje koffie?

gele keuken

Stoere tafel

Misschien wat subtieler, maar zeker niet minder geel is de onderkant van deze stoere tafel. Het afgebladderde effect geeft de tafel de uitstraling alsof hij jaren in een oude fabriekshal heeft gestaan. Mooi met de strakke rvs-keuken op de achtergrond!

Stoere tafel

Doe eens lekker gek!

Gekke vondst op Pinterrest; een knalgele piano. Natuurlijk heel erg gaaf, en het getuigt van een flinke portie lef. Ik weet niet of ik zelf deze keus zou maken, maar het heeft in elk geval een prachtige foto opgeleverd. Ode aan geel!

Gele piano

(Bronnen: foto 1: inspirationalspaces.blogspot.nl, foto: 2, 4, 8, bloglovin.com, foto 3: houseandgarden.co.uk, foto 5: chris-stephenson.com, foto 6: brit.co, foto 7:  skonahem.com, foto 9: pinterest.com)