Geef je interieur een (najaar)boost! - Mart
Home / Stories / Geef je interieur een (najaar)boost!

Geef je interieur een (najaar)boost!

Bron: sofaworks.co.uk

Mijn favoriete plek in huis is met stip onze jeansblauwe loungebank. Een grote, stoere bank, gemaakt van ruig blauw linnen, met een lange uitbouw waar je na een dag hard werken heerlijk op kunt wegkruipen. Nu het najaar volop aan de gang is, heb ik de bank eens een flinke kleurenboost gegeven. Zo heb ik een stapel okergele en gouden kussens gekocht, er een enorm herfstboeket naast gezet en ben ik bovendien vol energie begonnen aan het haken van een grote, wollen plaid.

Wat me elke keer weer opvalt, is hoe eenvoudig het eigenlijk is om je interieur met de seizoenen mee te laten veranderen. Gooi een paar kussens op de bank, koop een lekker harig kleedje, pas de kleuren van je kaarsen en bloemen hier en daar aan en voilà, je hebt de sfeer in huis die helemaal past bij het seizoen. Natuurlijk moet je wel een beetje durf hebben. Want als je eenmaal een leuke sfeer in huis hebt, is het lastig om uit die veilige zone te stappen en eens voor iets anders te gaan. Toch is het ontzettend leuk om gewoon zelf eens aan de slag te gaan. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik daarom een aantal praktische tips voor je op een rij gezet om jouw interieur af en toe een flinke boost te geven.

herfstig-hp-basiskleuren

Bron: lindsaymarcella.com

1. Realiseer je dat je altijd terug kunt naar de oude situatie

De uitstraling van je interieur veranderen door je accessoires aan te passen is echt niet zo heftig als je denkt. De basis van je interieur blijft hetzelfde, en bedenk; je kunt altijd terug naar de oude situatie.

2. Sta open voor je eigen creatieve ingevingen

Niks is gek! Bedenk gewoon eens welke kleuren jij mooi vindt. Denk daarbij niet aan de mensen in je omgeving, maar blijf dicht bij je eigen hart. Welke kleur geeft jou een warm gevoel, en welke tinten heb je altijd al in je huiskamer willen hebben. Laat je niet tegenhouden door je eigen ratio. Alles kan en alles mag.

herfstig-hip

Bron: kekelulu.com

3. Kies voor één basiskleur

Weet je welke kleur bij jou past? Kies deze kleur dan als basiskleur. Deze laat je terugkomen in alle accessoires die je wilt vervangen. Denk hierbij aan kussens, kaarsen en bloemen, maar ook aan andere kleine accessoires. Het leukst is als je verschillende accessoires in diverse nuances van deze kleur kunt vinden. Zo kun je oker prachtig combineren met goud en cognac. Zo blijf je in dezelfde kleurschaal en hou je de rust in je interieur.

4. Breng een bezoekje aan de kringloop

Natuurlijk hoef je niet gelijk diep in de buidel te tasten om je interieur een leuke boost te geven. Breng gewoon eens een bezoekje aan de plaatselijke kringloop. Vaak vind je daar een overdaad aan leuke potjes, vaasjes, tafeltjes of stoeltjes, die perfect zouden passen bij jouw inrichting. Tip: een tafel of stoel is snel geverfd. Heb je bijvoorbeeld altijd een schommelstoel willen hebben, maar hebben ze alleen maar een lelijk bruin exemplaar staan? Schilder de stoel dan eens in een tint die past bij jouw inrichting. Zo kun je nog eens blijven wisselen.

kleuren-herfst

Bron: vosgesparis.com

5. Durf!

Alle verandering begint met durf. Ga je daarom eerst eens rustig oriënteren of maak een moodboard, waarvan je zeker weet dat het helemaal voldoet aan jouw kleurenwensen. Van daaruit kun je lekker aan de slag. Besef dat je alle tijd hebt, en dat je niet in een dag klaar hoeft te zijn. Tijdens het veranderen krijg je vaak nog allerlei nieuwe ingevingen. Maak daar ruimte voor. Realiseer je dat het jouw huis is, en dat het niet uitmaakt wat een ander ervan vindt. Durf!

Heel veel succes!