Eilandgevoel - Mart
Home / Stories / Eilandgevoel

Eilandgevoel

We zijn net terug van een paar dagen Terschelling, om de laatste vakantieweken af te sluiten. Tijdens deze dagen viel de enorme rust me op die het eiland uitstraalde. Geen grote winkelstraten, harde muziek of chaotisch ingerichte vakantiehuisjes. Maar een serene rust, bestaande uit helmgras, zon en strand, afgewisseld door cranberrystruiken en hier en daar wat bos. Juist de eenvoud en de puurheid van de natuur maken dat je volledig tot rust komt op het eiland. Iets wat je dolgraag vast wilt houden als je het eiland weer verlaat en in je eigen huis terugkomt.

Een van de leukste dingen op een eiland is het vrijheidsgevoel. Een barbecue op het strand, op je blote voeten door de branding of gewoon een stevige rit op de fiets door de natuur. Het zorgt ervoor dat alle zorgen uit je hoofd waaien en je weer volop nieuwe ideeën krijgt.

3-houtenplafond

8-eilanden-in-je-huis

Eén van de meest inspirerende eilanden is Ibiza. Dit eiland laat zien dat rust en kleur prima samengaan. De basis van het eiland is wit en licht. Zo worden in de interieurs veel natuurlijke materialen gebruikt. Denk hierbij aan oud hout, bamboe, steen en groen blad. Natuurlijk zouden wij als rasechte Hollanders al snel tevreden zijn met de basis alleen. De temperamentvolle Spanjaarden echter niet. Zij kunnen niet zonder kleur en laten dat dan ook duidelijk zien in hun interieurs.

Kenmerkend voor de Ibiza Style zijn de kleurrijke, authentieke spullen, stoffen en materialen en de bohemiensfeer. Je ziet vaak een mix van culturen: Marokkaanse, Balinese, Indiase en Zuid-Amerikaanse meubels en accessoires. Belangrijke inspiratiebronnen zijn de natuur en de hippiesfeer. Deze elementen zorgen voor een ultiem gevoel van vrijheid en creativiteit.

Houten plafond

Veel huizen op Ibiza hebben een houten plafond. Prachtig natuurlijk, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Om diezelfde sfeer toch een beetje te creëren, kun je kiezen voor oude houten steunbalken. Deze kun je tegenwoordig zelfs in een nieuwbouwwoning aan laten brengen. Kijk maar eens op frerejeantimmerwerken.nl.

7-ikat-kussens

6-eiland-ibiza

Licht

Licht speelt een belangrijke rol als het gaat om het eilandgevoel. De ruimtes die je gebruikt moeten vooral veel natuurlijk licht vangen. Het is daarom erg belangrijk dat je een goed lichtplan hebt. Vraag de interieurstylisten van Mart gerust eens om een goed advies.

9-eiland-geeft-rust

2-eiland

Ikat kussens

Ikat is een eeuwenoude weeftechniek, die in verschillende delen van de wereld nog steeds uitgevoerd wordt. Zo ook op de Spaanse eilanden, waar een herkenbare print wordt geweven of gedrukt. Met name de geweven variant is mooi. Tegenwoordig kan je kussens en plaids met dit motief in veel (online) winkels kopen. Kijk maar eens op lavie-boheme.

4-eiland-plezier

10-eilandrust

Zelf naar Ibiza?

Wil jij de Ibiza-sfeer helemaal zelf beleven? Kijk dan eens op Harissa Villas. Hier vind je de meest fantastische villa’s die jij kunt huren.

(Bronnen: foto 1: cntraveller.com, foto 2: linearestudioo.blogspot.nl, foto 3: thestylejunkies.com, foto 4: style-files.com, foto 5: stijlvolstyling.com, foto 6: welke.nl, foto 7: fashionlicious.nl, foto 8:niebieskachata.blogspot.nl, foto 9: white-ibiza.com)