Eetkamerbanken: Dé interieurtrend herfst 2013 - Mart
Home / Stories / Eetkamerbanken: Dé interieurtrend herfst 2013

Eetkamerbanken: Dé interieurtrend herfst 2013

De eethoek is dé centrale gezinsplek. Hier wordt gezellig samen gegeten, kopjes thee gedronken en huiswerk gemaakt…. 

Je wilt dan ook dat je eethoek  dezelfde gezelligheid uitstraalt als je woonkamer. En dat terwijl je daarvoor vaak een stuk minder ruimte tot je beschikking hebt. 

De ideale eyecatcher in je eetkamer of woonkeuken is de eetkamerbank. Deze bank geeft de ruimte direct een ruimtelijke en gezellige uitstraling.  Je kunt de eetkamerbank helemaal samenstellen zoals je dat zelf wilt; met een trendy of juist klassieke stof, met of juist zonder armleuningen, met hoge of lage rugleuning, gecapitonneerd of strak.  

Gecapitonneerde eetkamerbanken

Doordat de banken verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen, passen ze altijd feilloos in je interieur. Typisch klassiek zijn de gecapitonneerde eetkamerbanken. Deze banken hebben noppen, oftewel capitons in de rugleuning. Hierdoor krijgt de bank gelijk een klassieke uitstraling. Door ere en gedurfde stof op te kiezen, maak je de bank helemaal trendy. 

Door de eetbank te gebruiken in combinatie met eetkamerstoelen, geef je de keukenruimte gelijk een compleet andere uitstraling. Bovendien scheelt het een hoop ruimte.

Eetkamerbank in landelijke stijl

Perfect voor woonkeukens in landelijke stijl zijn de houten eetkamerbanken. Deze zijn robuust en eenvoudig van uitstraling en geven elke tafel een stoere middeleeuwse uitstraling. Geeft je meer de voorkeur aan chique? Kies dan voor een eetkamerbank met hoge rugleuning, bekleed met fluweel. Dit geeft je eetkamer een zachte en romantische uitstraling. Heerlijk voor een gezellig en romantisch dinertje. 

eetkamerbank

Voordelen eetkamerbank

Door een eetkamerbank tegen de wand van je woonkeuken of eetkamer te plaatsen, win je een hoop ruimte. Ideaal dus als je geen grote woonkeuken of eetkamer heeft. Daarnaast creëer je handige zitplekken voor meerdere personen en is de bewegingsvrijheid groter. Een eetkamerbank biedt bovendien ook uitkomst voor mensen met een maatje meer; geen armleuningen die in de weg zitten en een optimaal zitcomfort.