Een slaapkamer om bij weg te dromen… - Mart
Home / Stories / Een slaapkamer om bij weg te dromen…

Een slaapkamer om bij weg te dromen…

Nog niet zo heel lang geleden was de slaapkamer vooral bedoeld om in te slapen…

Tegenwoordig brengen we er steeds meer relaxtijd in door en is de slaapkamer een volwaardige leefruimte in huis geworden. Geen wonder dus dat het ook in deze kamer allemaal veel luxer en mooier mag zijn. We geven steeds meer geld uit aan goede bedden, fijn beddengoed, mooie hoofdborden, stijlvolle kasten en trendy accessoires. En waar het uiteindelijk allemaal om draait is sfeer, sfeer en nog eens sfeer!

Luxe sprei

De slaapkamertrend van nu voor op het bed luidt: kraakhelder beddengoed van honderd procent Egyptisch katoen. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, het slaapt ook nog eens heerlijk. En worden de nachten wat kouder dan is zo’n behaaglijk plaid de oplossing! Overdag is ie prachtig om naar te kijken, tijdens koelere nachten geeft zo’n plaid of sprei ons fijn wat extra warmte. Met een paar extra kussens met overtrek die in dezelfde tint is uitgevoerd, creëer je een sfeervol geheel.

Bedlinnen

Beddengoed

Hoofdrol voor hoofdbord

Een echte eyecatcher in de slaapkamer is het hoofdeinde van je bed. Je kunt een bed kopen waar een (vaak een standaard) hoofdbord aan vast zit, maar het loont zeker de moeite om ook dit item eens aan een metamorfose te onderwerpen. Wees creatief en maak van je hoofdeinde een waar kunstwerk!

Wees creatief!

Heb je ruimte, dan kun je je bed midden in de kamer zetten en een leuke kast met de achterkant tegen je hoofdeind. Aan de ene kant heb je opbergruimte, de achterkant (de kant die tegen je bed staat) kun je verven, behangen, of beplakken met je mooiste foto’s, zodat je een schitterend, gepersonaliseerd hoofdeind creëert. Je kunt ook een oude, mooi doorleefde deur horizontaal achter je bed hangen of maak van steigerplanken een stijlvol hoofdbord. Snel klaar en toch leuk is om in een kleur die aansluit op de rest van de kamer een hoofdbord op de muur te verven. Of maak van sierlijsten die je normaliter langs het plafond gebruikt, een kader op de muur. In dit kader kun je nog reliëfbehang plakken en verf het geheel in een mooie kalkverf mee met de overige muren. Super stijlvol!

Knusse bedstede

Wat ik de laatste tijd tijdens het maken van binnenkijkreportages steeds vaker zie zijn bedstedes! Niet alleen in oude woningen, ook in nieuwe, eigen ontworpen huizen worden van die gezellige slaapnisjes gebouwd (voor kleine kinderen én grote mensen!). Een bedstede brengt behalve gezelligheid ook praktische aspecten met zich mee. Zo is een bedstede ruimtebesparend, want wanneer je de matras verhoogd, kun je daaronder heel veel spullen kwijt: kussens, dekens, je winter- of zomerdekbed. En denk eens aan de schuine wand op zolder…daar kun je met een beetje passen en meten een prachtige bedestede laten bouwen.

Knusse bedstede

Slaap zacht!