December, lichtmaand: maak je eigen lichtsnoer - Mart
Home / Stories / December, lichtmaand: maak je eigen lichtsnoer

December, lichtmaand: maak je eigen lichtsnoer

Nu de winter langzaam ons land binnenkomt, worden de dagen steeds korter. De avond valt al vroeg en om een uur of vijf gaan de eerste lichten aan..

De feestmaand nadert en steeds meer winkels en huizen worden omgetoverd tot kleine paleisjes, waar kleine lichtjes hun betoverende gloed steeds meer verspreiden. Gezellig, hoe de komende decembermaand de huizen verandert in kleine lichtpaleisjes.

Inspiratie

Ook jij gaat waarschijnlijk weer aan de slag om je huis helemaal winterklaar te maken. Om je daarbij een handje te helpen, geven we je in deze blog een aantal ideeën, hoe jij jouw huis kan omtoveren tot een lichtpaleisje. Want tijdens deze donkere dagen, kan een beetje extra inspiratie geen kwaad.

lichtslinger

Lichtslinger katoenen bolletjes

Een leuke, hippe sfeermaker is de zogenaamde lichtslinger. Deze slinger bestaat uit een aantal gekleurde katoenen bolletjes die voorzien zijn van een klein lichtje. Je kunt de kleuren van de bolletjes vaak zelf samenstellen. Een ideale manier om de slinger zo goed mogelijk bij je interieur te laten passen. Drapeer de lichtslinger over een kastje of leg de slinger gewoon los in de vensterbank. Vooral ’s avonds verspreiden de lichtbolletjes een gezellig, zacht licht. Je kunt het lichtbolletjessnoer trouwens ook prima gebruiken als tafelversiering op je kersttafel. Leg het snoer daarbij gewoon in de lengte in het midden van de tafel. Leuk de boel nog een beetje op met wat eenvoudige dennentakjes, en voilà. Eet smakelijk!

lantaarn katoen

Papieren lantaarns

Hou jij meer van wat grotere lichtbollen? Oriënteer je dan eens op papieren lantaarns. Deze feestelijke en originele lichtbollen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Bovendien kun je er zoveel ophangen als je wilt. Het is namelijk niet snel too much! De papieren lampionnen lenen zich overigens ook goed voor een gezellige buitenbarbecue. Hang ze op in de bomen en zet ze her en der op je terras. Je zult zien hoe gezellig die toverachtige winterwereld is. De papieren lampionnen zijn onder andere verkrijgbaar via Weddingdeco.nlIn Style, Fun en FeestLampionsenzo, Lampion-Lampionnen of LampionWebshop.

papieren lantaarns

Lichtsnoer

Het lichtsnoer is eigenlijk een moderne uitvoering van de lichtslinger. De lichtjes bestaan uit eenvoudige glazen bolletjes, die een vrij fel licht verspreiden. Stoer voor aan een decoratieladder, langs een spiegel of gewoon aan de muur.

lichtsnoer

DIY lichtsnoer

Liever zelf aan de slag? Met deze instructie van theperfectwedding.nl maak je zelf een lichtsnoer.

Benodigdheden:

  • setje kartonnen bekertjes
  • schaar en stanleymes
  • knutselpapier in jouw favoriete kleur
  • witte (kerst)verlichting
  • dubbelzijdig tape
  • een potlood

Stap 1: Trek de contouren om

Snijd één bekertje van boven naar beneden doormidden en leg het plat op het papier. Trek voorzichtig de contouren van het bekertje om op het papier.  

Stap 2: Knip de vormpjes uit

Knip de getekende vorm nu uit en trek het over op de andere vellen papier. Het zal best wat tijd kosten om de vormpjes vervolgens uit te knippen, maar het is de moeite waard!

Stap 3: Plak de vormpjes op de bekertjes

Nu kun je met de bekertjes aan de slag! Plak een stukje dubbelzijdige tape op het bekertje en plak het begin van het uitgeknipte vormpje erop. Plak vervolgens een stukje dubbelzijdig tape op het andere uiteinde van het vormpje en plak het dicht. Het bekertje is nu ingerold in het papier. Herhaal dit bij de bekertjes tot je er genoeg hebt voor een hele lichtslinger.

Stap 4: Maak kruisjes in de bekertjes

Teken kruisjes op de onderkant van de bekertjes. Dit zijn bewust geen rondjes, omdat de lampjes er dan doorheen gaan vallen. Deze kruisjes kun je vervolgens uitsnijden met het stanleymesje.

Stap 5: Doe de lichtjes door de gaatjes

Je kunt de lichtjes nu door de gaatjes heen doen. Check nog even of de bekertjes goed blijven zitten. Zitten ze een beetje los? Met een heel klein stukje tape kun je de opening bij de kruisjes verkleinen.

Klaar! De slinger is af en klaar om opgehangen te worden op de plek die jij wilt.