December, feestmaand; de vijf leukste inpakideeën. - Mart
Home / Stories / December, feestmaand; de vijf leukste inpakideeën.

December, feestmaand; de vijf leukste inpakideeën.

Sinterklaas is weer in het land. En dat betekent dat het ‘heerlijk avondje’ en alle andere fijne feestdagen alweer bijna voor de deur staan. Dus op zoek naar de leukste, grappigste en meest originele inpakideeën. Want wat is een cadeautje zonder dat prachtige papiertje eromheen?

Nu de decembermaand in aantocht is, heb ik eindelijk een excuus om weer eens heerlijk te fröbelen. Lintjes hier, slingertjes daar, decoratie zus, kerststerretje zo. En natuurlijk die heerlijke pakjes. Om op leuke inpakideeën te komen, struin ik altijd heel Pinterest af. Opvallend is de overload aan leuke ideeën en kerstachtige inspiratie. Voor sinterklaasinspiratie moet je wat beter zoeken. De goedheilig man bezoekt kennelijk alleen ons land op 5 december, wat betekent dat we slechts van Nederlandse input afhankelijk zijn. Maar gelukkig zijn er ook in ons land genoeg vrouwen die hun sinterklaasideeën online hebben gezet. Gelukkig maar!

foto2-inpakideeen

foto3-inpakken

A cup of life

Neem nu Shifra Jumelet. Met haar blog acupoflife.nl weet zij vele andere creatievelingen te inspireren en te vermaken. Met haar ‘5 WAYS TO WRAP SINTERKLAAS PRESENTS’  laat ze je zien hoe je binnen een handomdraai jouw sinterklaascadeautjes op de leukste manier inpakt.

foto4-sinterklaas-presents

foto5-kerst-presents

foto6-kerst-inpakken

Inpakken maar …

Misschien niet helemaal in sinterklaasstijl, maar zeker niet minder leuk, zijn de creaties van Cosmopolitan France. Met stippen, sterretjes, hartjes en lintjes creëer je een gezellige én vooral vrolijke sinterklaasboel. Dat geldt trouwens ook voor deze pakjes. Met een beetje vrolijk IKEA-inpakpapier en wat washitape maak je de leukste presentjes.

foto7-inpakken-sinterklaascadeautjes

foto8-hema-inpakken

foto9-inpakken-kerstcadeautjes

Kerstcadeautjes

Heb je de kerst al een beetje in je bol? Dan mogen de dennentakjes natuurlijk niet ontbreken. Steek er een paar in elkaar in de vorm van een kerstster of zet ze vast met een mooi lint en bevestig er een sjiek kaartje aan. Dennenappeltjes, rode besjes of vogeltjes, het kan allemaal. Merry Christmas!

Je kunt het natuurlijk allemaal sjiek willen doen, maar met een paar ‘gewone’ ingrediënten kom je al een heel eind.

Kijk bijvoorbeeld maar eens op het blog ‘Inpakken is een kunst’ van de HEMA. Hier vind je de leukste en makkelijkste inpakideeën voor jouw sinterklaas- en kerstpakjes.

Veel inpakplezier!

foto10-cadeautjes

foto11-inpakpapier

(Bronnen: foto 1: signepling.com, foto 2: lindseybrunk.com, foto 3: acupoflife.nl, foto 4: cosmopolitan.fr, foto 5: bellevivir.blogspot.com, foto 6: andersonandgrant.com, foto 7: ipersportaal.nl, foto 8: hema.nl, foto 9: unskinnyboppy.com, foto 10: decoratorsnotebook.wordpress.com, foto 11: welke.nl)