De vijf handigste apps voor je interieur - Mart
Home / Stories / De vijf handigste apps voor je interieur

De vijf handigste apps voor je interieur

Voordat je aan je grote home make-over begint, heb je inspiratie nodig. Natuurlijk kun je direct naar een woonwinkel rennen. Maar soms is het handig als je je vanaf de bank al een beetje kunt oriënteren…

Het is immers een stuk makkelijker winkelen als je weet wat je wilt. Op Pinterest, Welke en Bloglovin kun je eindeloos veel inspiratie opdoen. Met handige apps verzamel je binnen de kortste tijd een prachtige collectie ideeën op je tablet of iPhone. (Heb je onze blog over de beste sites om online een moodboard te maken trouwens al gelezen?) Hoe groter je moodboard is, des te duidelijker je persoonlijke stijl zichtbaar wordt.

Kleur-apps

Weet je nog steeds niet of de muur in de slaapkamer nou grijs of toch wit moet worden? Dan is de app Paint Tester helemaal iets voor jou. Met de app Paint Tester kun je snel en op een simpele manier je muren in een andere kleur verven. Je downloadt een foto van je woon- of slaapkamer en kleurt de wanden eenvoudig in met de gewenste kleur. En voilà, je ziet meteen het resultaat. Niet tevreden met de kleur? Dan pak je gewoon een ander kleurtje. En ik kan je vertellen dat het verrassend vaak tot een grappig resultaat leidt.

Meet je kamer op met een app

Tijdrovend is het; urenlang met een lintje door je huis lopen om alle ramen en kamers te meten. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd. Met de app MagicPlan kun je snel je huis opmeten. Simpelweg door foto’s te maken met je iPhone 4 of vierde generatie iPod Touch. De app meet automatisch de grootte van de ruimte op. Zodat jij niet meer met de meetlat aan de slag hoeft. Ook erg handig als je wilt weten hoeveel verf je nodig hebt per kamer. De app is gratis, maar toont wel een watermerk op de bestanden. Dit is een beveiliging zodat het bestand niet zomaar kan worden verkocht. Voor niet-commercieel gebruik mag je de app echter onbeperkt gebruiken.

Shutter-app

Twijfel jij ook wel eens of shutters wel of niet leuk zullen staan voor dat ene raam? De app van Jasno geeft je de mogelijkheid om digitaal shutters te plaatsen. Maak een foto van het betreffende raam, geef de hoekpunten aan en plaats de shutters. En ziedaar, je hebt direct een impressie van shutters voor jouw raam. Je kunt binnen de app eenvoudig spelen met kleuren, lamelmaten of het aantal shutterpanelen.

Hom3decorater

Websites waarop je je huis kunt inrichten of ontwerpen bestaan al een hele tijd. Het blijft alleen moeilijk om een goed beeld te vormen van het eindresultaat. Want die virtuele ruimtes lijken in de verste verte niet op je eigen huis. De app Hom3decorator speelt daar handig op in: upload een foto van de ruimte waarin je nieuwe bank of stoel moet komen en vul de maten van de kamer in. Plak vervolgens je bank naar keuze in de afbeelding. En zie daar; een prachtig eindresultaat. Een handige manier om te bepalen of de vorm en maat van je nieuwe potentiële aankoop past bij het overige meubilair.

Klus-app

Goed nieuws voor alle klussers. De ZIEZO, het iPad magazine van Karwei is eindelijk uit. Deze app moet alle klussers, stylisten en doe-het-zelf mensen voorzien van de meest handige en praktische klusideeën. Heb je advies nodig voor een specifiek klusje? Vul de zoekfunctie in en je vindt informatie en advies over diverse klusjes als behangen, verven, accessoires ophangen of isolatie aanbrengen. Geen punt bij Karwei!