De nieuwste woontrends op de vt wonen&design beurs - Mart
Home / Stories / De nieuwste woontrends op de vt wonen&design beurs
Woonkeuken vtwonen beurs

De nieuwste woontrends op de vt wonen&design beurs

Foto: Anneke Gambon – WONEN Landelijke Stijl – © Sanoma  Media B.V.

Voor wie gek is op alles wat met wonen en interieur te maken heeft, heb ik één tip: ga volgend jaar in oktober een keer naar de vt wonen&design beurs! Want ook als je niet gaat verhuizen of (ver)bouwen, is deze beurs een aanrader waar veel moois is te zien en waarvan je altijd wel met een paar leuke ideeën thuiskomt.

Inspiratiehuizen

Omdat ik regelmatig reportages maak voor WONEN Landelijke Stijl en Stijlvol Wonen wilde ik de inspiratiehuizen van deze magazines heel graag bezoeken. Beide bladen hadden prachtige en inspirerende huizen gebouwd met mooie en luxe, nieuwe en bestaande merken, elk met een geheel eigen stijl. Ook wordt landelijk wonen steeds populairder!

Een warm thuis

WONEN Landelijke Stijl had dit jaar een Engels country house gebouwd; gezellig en letterlijk en figuurlijk vol leven. Het grootste landelijke woonblad van Nederland had een huis gecreëerd dat die typische Engelse country style  sfeer had, maar met voldoende hedendaagse elementen om niet oubollig te worden. Het magazine liet zien dat oude waarden in een eigentijds jasje samen een warm thuis vormen.Oud landhuis

Foto: Anneke Gambon – WONEN Landelijke Stijl – © Sanoma Media B.V.

Favoriet: de keramiekkamer

In iedere ruimte lagen bourgondische vloeren, er was echte 18e-eeuwse kasteelschouw te bewonderen, het kloppend hart was de op maat gemaakte landelijke keuken waar werd gekookt op een AGA-fornuis en er was een prachtige wintertuin waar binnen-buiten elkaar op een special manier versterkten (met tropische planten én botanisch behang!). Het huis had ook een keramiekkamer…een van mijn favoriete ruimtes. Nu is zo’n kamer in een bestaande woning misschien wat lastig te realiseren, maar denk eens aan een stijlvolle, oude kast vol bijzonder aardwerk op een speciale plek in je huis…

Keramiekkamer vtwonenbeurs

Foto: Anneke Gambon – WONEN Landelijke Stijl – © Sanoma Media B.V.

De redactie had dit familiehuis warm en persoonlijk gemaakt door mooie verlichting en kalkverven toe te passen en niet te vergeten stijlvolle meubelen waaronder een fijne bank, elegante stoelen, oude tafels en bijzondere kunst.

Keramiekkamer

Foto: Anneke Gambon – WONEN Landelijke Stijl – © Sanoma Media B.V.

Stijlvol Wonen, chique en warm

Zijdezacht fluweel, mooi marmer en gouden accenten. Stijlvol Wonen had een inspiratiehuis in glamourstijl, met pure, chique en tijdloze ontwerpen gerealiseerd. Met een luxueuze leefkeuken, en een verrassende woon-, slaap- en badkamer met fijne sfeerhoekjes. Elke ruimte was gevuld met op maat gemaakte meubels, designklassiekers en bijzondere accessoires.

Leefkeuken marmer

Foto: Denise Keus – Stijlvol Wonen – © Sanoma Regional Belgium N.V.

Mooie muren

Dankzij de bijzondere muurbekleding waarmee het inspiratiehuis van buiten was bekleed, leek het een beetje op een chique leren doos. Die trend van behang met prints en reliëfs was binnen voortgezet. Een of meerdere muren voorzien van behang geven altijd een extra boost aan je interieur. Helemaal als je kiest voor het nieuwste behang met subtiele of ingetogen kleuren, met opvallende prints of levensechte structuren.

Behang met prints

Foto: Denise Keus – Stijlvol Wonen – © Sanoma Media B.V.

Ronde bank

Een prachtig ontwerp was de doorkijkkast die ook als scheidingswand diende. De kast bood voldoende plek om bijzondere accessoires in te presenteren en gunde je ook een blik in de achterliggende ruimte. Want in de woonkamer stond een pronkstuk: de ronde bank. Hoewel strakke lijnen nog steeds geliefd zijn in het interieur, wordt bijna iedereen blij van ronde vormen en aaibare materialen. En dat zie je terug in de trend van het komende jaar: organische lijnen en vormen. En is zo’n ronde bank net even ‘too much’ voor je interieur, misschien is dan zo’n aaibare bling-bling stof wel dé oppepper voor jouw woonkamer! Deze meubels stelen sowieso de show.

Okergeel vtwonenbeurs

Foto: Denise Keus – Stijlvol Wonen – © Sanoma Media B.V.