De grote herfst- interieurcheck - Mart
Home / Stories / De grote herfst- interieurcheck
herfst-interieurcheck

De grote herfst- interieurcheck

Foto: lojanvisschers-ramaeckers

Eigenlijk is het gek. Maar zodra ik terugkom van mijn zomervakantie heb ik zin in de herfst. Dan ruik ik ’s ochtends de vochtige grondlucht al, geniet ik van de mistflarden boven de velden en voel ik die specifieke herfstkou op mijn neus tintelen. Heerlijk. Hoe zomerliefhebbers helemaal op kunnen gaan in hun seizoen, dat heb ik met de herfst. Ik word zo intens blij van die prachtige kleuren, van de regen op de ramen, terwijl de open haard binnen knettert. Van warme zelfgebakken appeltaarten, kaneelkaarsjes, van okerkleurige kussens en warmoranje herfstboeketten. Van bakken vol kastanjes en eikels en gezellig kleurende en knutselende kinderen aan de keukentafel.

Herfstinterieur 2018

Foto: inrichting-huis.com

Herfstcheck

Herfst is ook helemaal mijn seizoen als het gaat om mijn interieur. Zodra de kinderen weer naar school zijn na de zomervakantie, is het tijd voor de grote herfst- interieurcheck. Kussens gaan van de bank, pastelkleurige kaarsen uit de kandelaars, vensterbanken leeggehaald, tafels afgeruimd en het lichte zomerse vloerkleed wordt weer vrolijk opgerold. Vervolgens doe ik mijn dikke Soxs aan, nestel ik me heerlijk op de grond (ja, we hebben vloerverwarming) in het midden van de kamer en spreid ik een grote stapel woontijdschriften rond me uit. En dat is het moment waarop de grote herfst-interieurcheck officieel is begonnen.

herft-interieurcheck

Foto: Martkleppe

Herfstkleuren

Als eerste bepaal ik de kleuren die ik wil gaan gebruiken. De grote stapel oude en nieuwe tijdschriften staan boordevol leuke ideeën en kleureninspiratie. Ik scheur pagina’s vol leuke ideeën uit, plak hier en daar wat samen op een papier, combineer verschillende kleuren en zo vormt zich in mijn hoofd langzaam een concreet plan.

herfst-interieurcheck

Foto: vekoria

Denim, oker en donkergroen

Dit najaar besluit ik te gaan voor de kleuren denim, oker en donkergroen in combinatie met hout en jute. Zoals je waarschijnlijk nog wel weet uit een vorig blog, heb ik recent een heel tof vloerkleedje aan mijn muur bevestigd. Een ideetje dat ik in een beachclub in Zandvoort heb opgedaan. Dat kleedje mag voorlopig nog blijven hangen. Bovendien heb ik ook niet zo lang geleden een aantal gave rieten manden van de kringloop aan de muur boven de bank bevestigd. Hier ben ik zo blij mee, dat deze mandjes  voorlopig ook netjes op hun plek blijven hangen.

okerkleurige herfstkussens

Foto: recreapark

Dan de kussens; die mogen vervangen worden. Eigenlijk ben ik al een tijdje op zoek naar mooie okerkleurige en donkergroen fluwelen kussens. Maar heb nog niet de juiste gevonden. Ik ben dan ook ontzettend kritisch moet ik eerlijk zeggen; de kleur moet echt precies zijn wat ik zoek. Schiet me ineens te binnen dat ik pas bij de H&M Home een paar mooie donkergroene exemplaren zag. Toch maar eens googlen. Dan het vloerkleed. Toevallig heb ik via marktplaats recent een supergave Kelim op de kop getikt. Je weet wel; zo’n geweven exemplaar in allerlei kleuren. Ik was er op slag verliefd op toen ik hem zag. Hij had namelijk exact de kleuren van mijn interieur; oker, denim en als cadeautje nog een mooie dieprode kleur. Nu moet ik hem alleen nog even ophalen, en daar heb ik nog geen tijd voor gehad, dus dat wordt binnenkort even een ritje richting het westen om mijn herfstinterieur af te maken!

Herfstkleuren 2018
Foto: aeerotrakoon

Winter- en herfstkleuren 2018

Wist je trouwens dat de winter- en herfstkleuren voor 2018 ook ontzettend gaaf zijn? Verschillende tinten diepblauw, oker, dieprood en aubergine. Stuk voor stuk kleuren die je huis een warme look and feel geven. Het liefst pak ik vandaag nog de verfkwast om mijn muren denimblue te schilderen, maar helaas moet ik nog even wachten. Manlief is nog bezig met het schilderen van de buitenboel en houdt als het gaat om verven het liefst het heft in eigen hand. Wel begrijpelijk, want als ik aan de slag ga, word ik zo enthousiast dat ik hier en daar wel eens een kleine uitschieter maak. Dus voor de grote herfstmetamorfose moet ik nog even geduld opbrengen. Maar goed, er is na deze inspiratieronde al genoeg te doen. Dus haal ik mijn 10 maanden oude dochter Suze-Noor uit bed, geef haar een boterhammetje en gaan we samen lekker op pad. Even langs Mart Kleppe, en dan naar de kringloop. Want welk seizoen het ook is, een combinatie tussen oude en nieuwe spullen is en blijft toch het mooist.