De bazaarstijl: kleur je interieur! - Mart
Home / Stories / De bazaarstijl: kleur je interieur!

De bazaarstijl: kleur je interieur!

“Kom je eens bij ons langs voor een binnenkijkreportage? Ik denk dat ons huis met z’n bazaarstijl daar wel geschikt voor is”. Die vraag kreeg ik niet zo lang geleden via de mail toegestuurd.

Ik ben altijd erg blij met mensen die spontaan hun huis voor een reportage aanmelden en helemaal als dat een woning is in een sfeer en stijl waar ik niet bekend mee ben.

Vrolijkheid ten top!

De bazaarstijl is een mix van vintage, antiek, nieuw en veel kleur. Het is een heel persoonlijke stijl, want niet iedereen is gek op retromeubels en vijftig tinten roze, maar ik was bij het zien van dit huis direct om! Want hoe somber het buiten ook is, en dat is het wel heel erg vaak geweest de afgelopen weken, van deze stijl wordt iedereen direct vrolijk.

vintage stoelen

Persoonlijk en eigenzinnig

Bij de bazaarstijl moet je denken aan de Turkse markt met honderden stalletjes boordevol stoffen, specerijen en snuisterijen tot een dorpsbraderie waar allerhande zaken worden verkocht. Bazaars over de hele wereld ademen een sfeer van overvloed. Er is veel te zien en alle zintuigen worden geprikkeld. Die sfeer met z’n kleurige diversiteit staat fantastisch in huis. Alle bovengenoemde items bij elkaar zorgen voor een comfortabel interieur met een heel persoonlijk tintje, ‘t is een beetje eigenzinnig en altijd boeiend.

bazaarstijl

Gebloemde serviezen

Een persoonlijk interieur draait om spullen met karakter en geschiedenis en die mogen naar hartenlust met elkaar gecombineerd worden. Voor de bazaarstijl gelden geen regels of trends. Deze stijl geeft je fantasie de ruimte om met een mengeling van meubels en stoffen uit verschillende decennia een eigen stijl te creëren. Een lantaarn die je op de lokale rommelmarkt hebt gescoord, een vintage stoel die je hebt meegenomen van een Franse brocantemarkt, mooi tafellinnen, gebloemde serviezen, gekleurde kaarsen en rustieke manden.

Kleur in je interieur

Al deze items geven je huis een ziel, want het zijn spullen die jij mooi vindt en hebt verzameld of gekocht. Maar het hoeft niet allemaal vintage en tweedehands te zijn! Een strakke nieuwe bank en een heerlijke nieuwe plofstoel doen het ook fantastisch in dit interieur. Zolang kleur maar een hoofdrol krijgt toebedeeld.

Neutrale basis

Kleur is een van de belangrijkste aspecten bij de bazaarstijl. De warme tinten van Marokkaanse kelims, verse bloemen op een markt, stapels gekleurde stoffen in een stoffenwinkel. Alles bij elkaar werkt dit uitbundige kleurgebruik inspirerend en verfrissend. Je moet wel zorgen voor een neutrale basis, zoals een houten vloer en witte wanden, want die zorgen ervoor dat de overige kleuren en materialen er helemaal uit knallen.

Folklore, vintage én nieuw

Wanneer je gek bent op kleur en het inspirerend vindt om verschillende items samen te voegen tot een geheel, zou jij wel eens enthousiast kunnen worden van deze bazaarstijl. Een mix van folklore, vintage, nieuwe en zelfgemaakte spullen. Zorg voor blikvangers door veel spullen op een mooie manier neer te zetten zodat ze samen een geheel vormen.