Creëer je sprookjestuin! - Mart
Home / Stories / Creëer je sprookjestuin!

Creëer je sprookjestuin!

De lente is nu écht begonnen! Je ziet het, je voelt het en je ruikt het. Niet alleen door de zware takken van de roze kersenbloesem die een heerlijk aroma afgeven. Of door de lucht van vers gemaaid gras.

Maar juist door die zware geur van houtskool, vermengt met de gezellige lucht van brandende houtblokken. De BBQ worden weer uit de schuur geschoven en het stof eraf geblazen. De zelf-slachtende slagers ervaren weer toptijden en de drank schappen van de plaatselijke supermarkt zijn weer regelmatig leeg. De avonden worden afgesloten onder het genot van Early Harvest rosé bij de brandende vuurkorf. En de buitendeuren staan tot ’s avonds laat weer wijd open. Dat is lente! De tijd dat er buiten weer geleefd mag worden.

Interieuradvies voor buiten

Een tijd waarin je tuin weer een belangrijke rol gaat spelen. En als je met je tijd wilt meegaan, moet ook je tuinaankleding feilloos aansluiten bij je interieur. Dat maakt de overgang van buiten naar binnen immers zo aangenaam mogelijk. Want ook op dagen dat het regent, wil ik van buiten blijven genieten. Maar hoe doe je dat? Een goed interieuradvies kan nooit kwaad. Het antwoord is kort en duidelijk; wil je een trendy tuin hebben, dan is een goed buiteninterieur een must. Gedecoreerd met foefjes die je ook binnenshuis gebruikt.

Designers Guild

Ik besluit mijn pijlen te richten op een enorme landelijke buitentafel van Lodsh, met een buitentapijt van KingW. Het kost wat overredingskracht en vooral een behoorlijke investering, maar dan heb ik ook echt het buitenleven in mijn tuin. Een gigantische tafel, stoere moderne witte stoelen, die ik overigens gewoon bij mijn interieurwinkel heb gekocht, opgeleukt met de prachtig gekleurde hand geborduurde kussens van Designers Guild. En omdat ik deze zomer wil blijven genieten van mijn enorme bos wilde bloemen, bieden de zijden bloemen van Silk-ka uitkomst. Mijn tuin is een plaatje.

Harmonieus woongenot

Zonder mijn bezoek aan de interieurspecialist was ik waarschijnlijk blijven hangen in mijn standaard plastic stoelen met zelf genaaide kussens en had ik uitgekeken op een vijver met goudvissen gedecoreerd met oude tuinkabouters. Maar gelukkig zijn er mensen die je daarvan weerhouden. Die je over die grens durven trekken waar je anders zelfs niet in de buurt kwam. Echte interieuradviseurs nemen je exterieur gelijk ook onder handen. Want dat maakt je woongenot pas écht harmonieus.