Cadeautjes maken en geven! - Mart
Home / Stories / Cadeautjes maken en geven!

Cadeautjes maken en geven!

Een klein, zelfgemaakt cadeautje voor in huis, is vaak waardevoller dan het duurste geschenk. Niet is leuker dan om iets persoonlijks voor een dierbare te maken en niets is leuker dan een persoonlijke attentie te krijgen, iets wat speciaal voor jou is gemaakt.

Besjeskrans

Bijvoorbeeld een mooie krans. Die maak je door kleurige besjes of rozenbottels aan een ijzerdraad te rijgen. Rijg ze aan elkaar alsof het kralen zijn, dus dicht op elkaar. Stop er af en toe een gekleurd blaadje tussen en eindig met een lus om hem aan de deur of muur te kunnen hangen. Om de krans z’n mooie vorm te laten behouden, kun je hem het beste niet groter dan 20 cm doorsnede maken. De besjes zullen drogen en langzaam schrompelen en de kleuren vervagen van knal-helderrood tot roodbruin en uiteindelijk zwart wat telkens weer voor een prachtig effect zorgt.

kranzen

Eigengemaakte kaars cadeau

En wat dacht je van een eigengemaakte kaars? Het klinkt moeilijk, maar het is stukken makkelijker dan je in eerste instantie zou denken. Gebruik een mengsel van 50% stearinewas en 50% parafinewas. Smelt de was in een pan die je in een grotere pan met water plaatst (au bain marie verwarmen). Zorg dat de vormpjes die je gaat gebruiken (bijvoorbeeld glazen bakjes of Marokkaanse theeglaasjes) schoon en droog zijn. Giet de was in de vormen en plaats de (bij voorkeur katoenen) kaarsenpit erin. Laat de was stollen en klaar is je home made kaars!

Rijstpapier, satijnband en kraaltjes…

En als je dan toch bezig bent, maak dan ook gelijk werk van de verpakking! Want ook die draagt bij aan het ‘speciaal voor jou’ gevoel. Denk bijvoorbeeld eens aan ongebleekt, dik papier beplakt met verkleurde hortensiablaadjes. Klaar in een handomdraai en erg leuk om te geven en te krijgen! Of verpak je geschenk in wit rijstpapier en satijnband en rijg kleine kraaltjes aan een metaaldraad voor een extra feestelijk accent. Ook erg mooi is om wit glanzend papier te gebruiken en een klein wit veertje toe te passen voor een beetje zacht en wuft accent!

Geniet van het maken én het geven!

(Bronnen beelden: todaysmama.com, zoomwalls.com, minted.com)