Buitelen op buitenkleden - Mart
Home / Stories / Buitelen op buitenkleden

Buitelen op buitenkleden

Het strand is een heerlijke plek om te zonnen. Maar je tuin biedt ook talloze unieke privéplekjes om te genieten van de zon.

Zeker wanneer je van je tuin een tweede huiskamer maakt. Met de juiste decoratie geniet je zo nog meer van je eigen tuin. Laat die zon maar komen!

Outdoor karpet

De perfecte manier om je tuin die huiselijke look te geven, is door het gebruik van een buitentapijt of outdoor karpet. Een buitentapijt is een vloerkleed, dat speciaal ontwikkeld is voor buitengebruik. Er zijn verschillende soorten buitentapijten. De meest bekende zijn de tapijten met het uiterlijk van een hoogpolig karpet. Deze buitenkleden zijn gemaakt van hetzelfde materiaal waarvan een kunststof grasveld is gemaakt. Het tapijt voelt daardoor ook hetzelfde aan als een grasveld; zacht, kriebelig en koel.

Outdoor karpet buiten kleden

Hoogpolig of geweven buitenkleed?

Naast de ‘hoogpolige’ buitenkleden heb je ook geweven buitenkleden. Deze zijn gemaakt van lichtgewicht gevlochten kunststof. Doordat deze kleden verkrijgbaar zijn in talloze dessins, zijn ze te combineren met elke tuinstijl. Ben je die saaie tuin dus zat? Leg een kleurrijk tapijt neer.  

Buitenkleden

Vocht- en schimmelbestendig

Buitenkleden zijn speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Ze zijn gemaakt van speciale vezels die zowel zon- als water- en vochtbestendig en schimmelwerend zijn. Daarnaast zijn de kleden makkelijk schoon te maken met een nat doekje en in een mum van tijd weer droog. Niet alleen handig voor in je tuin dus, maar ook ideaal om mee te nemen als picknickkleed naar het strand. Kreukels of harde vouwen in je plastic kleed? Geen probleem, je kunt je buitenkleed eenvoudig gladstrijken met een strijkbout. Wel even een katoenen doek er tussen leggen.

Buitenkleden

Stijlvolle zitplaats

Het buitentapijt kan overigens de gehele zomer buiten blijven liggen. Qua onderhoud heb je er dus geen omkijken naar.  Dus verruil je saaie, betonnen balkon of ongezellige tuinhoek snel voor een stijlvolle zitplaats. Je kunt de buitenkleden kopen via diverse webwinkels en de wat luxere tuinspeciaalzaken. 

Buitenkleden